18 Mart 2015 Çarşamba

Yeni Kitaplar


Yabancı Yayınları'ndan inceleme için istediğim kitaplar bugün geldi. Birazdan Kaçınılmaz'ı okumaya başlayacağım, bu arada kitabın çevirisi blogunu severek takip ettiğim Kitab-ı Sevda - Merve Özcan'a ait. *.* Kötü Prensesler'in kapağını çok beğendim, umarım içerik de en az kapak tasarımı kadar güzeldir. Kitaplar hakkında bilgi için tanıtım yazılarına bakacak olursak:

Kötü Prensesler -  Linda Rodriguez McRobbie


“Her kız hayatının bir döneminde kendini prenses zanneder.” 
– Lindy, Alex Finn’in Beastly adlı romanından

Her küçük kız mı? Pek sayılmaz.
 
Onların hikâyelerini bildiğinizi mi sanıyorsunuz? Grimm Kardeşleri okudunuz, Disney çizgi filmlerini izlediniz ve o erdemli prenseslerin sonsuza dek mutlu yaşamlarını seyrettiniz… Peki ama gerçek hayattaki prenseslerin yaşamları da böyle miydi?

Elbette birçoğu zarif ve yüce gönüllü liderlerdi ama birçoğu da güç uğruna acımasızdı, ve hepsinin asil yaşamlarında saklamak istedikleri sırları vardı: cariyelikten sultanlığa yükselen, Hürrem Sultan; Nazi ajanı olan prenses, Stephanie von Hohenlohe; tacizci prenses, Catherine Radziwill; erkek gibi giyinen prenses, Christina; et maskesi takan prenses, Avusturyalı Elizabeth ve sırtında bağlı oğluyla isyana önderlik eden, Lakshmibai…

Kötü Prensesler, tüm bu kadınların ve daha birçoğunun beklenmedik hikâyelerini gözler önüne seriyor.

Kaçınılmaz - Amy A. Bartol

 

Evie Claremont üniversiteye başladığında, gördüğü kâbusların biteceğini ummuştu. Ama bitmemişlerdi...

En garip durumlarda bile mantıklı bir açıklama bulmaya çalışan Evie’nin hayatında, ikinci sınıf öğrencisi Reed Wellington’la tanıştıktan sonra akla mantığa sığmayacak şeyler olmaya başlamıştı. Reed’e karşı hissettiği anlamsız çekim de işleri iyice karıştırıyordu. Çünkü Reed, Evie’ye hayatta başına gelip gelebilecek en korkunç şeymiş gibi davranıyordu. Yine de ne zaman ihtiyacı olsa, hayatını kurtarmak için Reed oradaydı…

Reed’in sakladığı sır neydi? Evie’nin şüpheleri doğru muydu? Peki, rüyalarında gördüğü o karanlık gelecek kaçınılmaz mıydı?


Bugünün şirinliklerini elime geçer geçmez paylaşayım dedim, herkese bol kitaplı geceler! ^_^

6 yorum:

  1. Ben kitapların konularını sevdim,ilgimi çekti açıkçası.Bir an önce okuyup düşüncelerini bizimle paylaşman dileğiyle keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda umarım, çok teşekkürler. =)

      Sil
  2. Kaçınılmazın kapağı çok güzel =) O kapak için alır okurum =)

    YanıtlaSil
  3. Şey incelemek için kitabı istedim yazmışsın. Anlaşmalı falan mısın yoksa nasıl oluyor bana da açıklarmısın merak ettimde:)

    YanıtlaSil
  4. Bazı yayınevleri ara ara bloggerlara yeni çıkan kitaplarını mail atıyorlar, kitaplar ilgimi çekerse incelemek için istiyorum öyle yani. ^^

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...