25 Aralık 2016 Pazar

Çekiliş: Büyülü Ayraç 4 Yaşında!

157 yorum:

Herkese merhaba, çekiliş yazımı bir iki gün gecikmeli de olsa paylaşıyorum. Blogumun dört senesi dolmuşken güzel bir çekiliş yapmak istedim. Kazanan kişiye Can Yayınları'ndan çıkan 10 kitaplık Gotik Edebiyat Seti'ni hediye edeceğim. Hatta içinde okumadığım 7 kitap olduğu için bu bahaneyle bir tane de kendime almayı planlıyorum. =)
Çekilişle hediye edeceğim kitaplar şöyle:

Sicilya'da Bir Aşk Hikayesi 
Gece Tabloları
Undine
Hayaletgören
Sardinya Efsaneleri
Otranto Şatosu
Böcek
Dr. Jekyll ve Mr. Hyde ve Diğer Fantastik Öyküler
Carmilla
Baskerville'nin Köpeği

Çekilişe katılmak için hemen altta paylaşacağım Rafflecopter adımlarını takip etmeniz yeterli. Tek şartım blogumu takip etmeniz ve mail adresinizi yorum olarak bırakmanız. Ardından açılacak diğer seçenekler ise size ek hak sağlayacak. Paylaşımları her gün yaparsanız her gün ek hak kazanacaksınız. 

Çekiliş 15 ocakta bitecek, gönderimi herhangi bir kitap alışveriş sitesinden kazananın adresine yapacağım. Katılım Türkiye dışı için geçerli değildir. Son olarak, mail adresinizi yorum atarken 2016'da okuduğunuz favori kitabınızı / kitaplarınızı yazarsanız çok sevinirim. =) Katılımla alakalı sorunuz olursa iletişim adresimden ulaşabilirsiniz. 


a Rafflecopter giveaway

20 Aralık 2016 Salı

Büyülü Ayraç'ın 4. Yıl Dönümü

24 yorum:

Blogum birkaç gün önce 4. yılını doldurdu. Yazmaya başladığım ilk günden bu yana güzel dostluklar edindiğim, yeni kitaplar keşfettiğim ve bu kitapları güzel dostlarla paylaşarak okuduğum için çok mutluyum. Büyülü Ayraç'ı okuyan ve destekleyen herkese çok teşekkür ederim. :) Kısmet olursa uzun yıllar boyunca blogumda yazmaya devam etmek istiyorum. Üniversiteye başladığımda açtığım bloga şimdi mezun biri olarak yazıyorum. Dört sene gençlik döneminde önemli bir zaman. Genel olarak kitaplarla alakalı paylaşım yapsam da eski bir yazımı okuduğumda o sıralar hayatımda neler olduğunu hatırlayabiliyorum. Yani aslında Büyülü Ayraç benim bir nevi hayat arşivim. O yüzden hayatımdaki yeri çok büyük. ^^ Bu arada yazıyı tam gününde koymak istedim ama son bir iki haftadır ülke olarak kötü şeyler yaşadık. Onca acının ortasında doğum günü yazısı koymak içimden gelmedi. 2016 çok zor bir yıldı, umarım 2017 çok daha güzel olur. 

Blogumu takip eden herkese tekrar teşekkürler. Geçen sene olduğu gibi bu sene de yıl dönümü için bir çekiliş yapmak istiyorum. Gotik edebiyata olan ilgimi daha çok paylaşabilmek adına çekilişte Can Yayınları'nın Gotik Edebiyat Seti'ni hediye etmek istiyorum. ^.^ Seti kendime de alacağım, içinde okumadığım kitaplar var. =) Fazla olanları instagram hesabımdan hediye etmeyi planlıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz, dördüncü yıl için başka kitaplar öneren olursa dikkate alacağım. Çekiliş yazısı sanırım cuma ya da cumartesi günü blogumda olur. Birlikte nice dördüncü yıllarımız olsun, herkese iyi akşamlar. =)

15 Aralık 2016 Perşembe

Depo Kitap Festivali

27 yorum:

Herkese merhaba, dün İstiklal Caddesi - Demirören Avm'deki Depo Kitap Festivalindeydim. Onca sahaf festivalini, tüyapları kaçırdıktan sonra 2016 bitmeden bir kitap fuarına gitme ihtiyacı duydum sanırım. Maddi - manevi toplu kitap alma havamda değildim ama iyi indirimler olduğunu duyunca öylesine bir liste yapmaya başladım. Liste yaptıkça heveslendim, anladım ki elden kitap almayı özlemişim. =) 
Depo Kitap Festivali hakkındaki genel görüşüm küçük ama görülmeye değer olduğu yönünde. Fazla stant olmadığı için 3 kez turladık, tekrar tekrar baktık kitaplara. Aklımızda yeni çıkanlar vardı ama çoğu yayınevi çok satmayan, ya da eski olan kitaplarını getirmiş. Ama eskilerden eksiklerinizi tamamlamak isterseniz seçenekler mevcut. Fuarda her yayınevi %50 indirim uygulamamış, kimisi hem yeni hem eski kitaplarını getirmiş, yenilere daha az indirim koymuş mesela. Tüm kitapları yarı fiyatına olanlar da vardı. İndirim mevzusundan aldığım kitapları anlatırken daha detaylı bahsedeceğim.
Fuara hafta içi erken saatte gittiğimizden midir bilmiyorum ama baya sakindi. İlk başta nereye bakacağımızı şaşırdık, bir süre boş boş dolandık. Birkaç kişiden sandıklar üstündeki kitapların rahatsız edici durduğunu duymuştum. Beni rahatsız etmedi, kitaplar yere çok yakın değildi zaten. Dolaşırken April Yayıncılık'a gelince ilk kitaplarımı buradan aldım. Kurt Vonnegut okumayı uzun zamandır istiyordum ama hep ertelemiştim. Mezbaha No. 5 ve Kedi Beşiği yazarın en çok merak ettiğim kitaplarıydı. İkisini %50 indirimle aldım. Hatta bugün Mezbaha No. 5'e başlayacağım. Çıkmaya yakın standa tekrar uğrayıp annem için Eve Dönüş Şarkısı'nı seçtim. Cam Çocuk'tan sonra yeni bir Jodi Picoult kitabı istiyorduk, festival vesilesiyle almış oldum. Onun da fiyatı 25'den 15'e düştü.

7 Aralık 2016 Çarşamba

Blogger'ın Yeni Paneli Çok Kötü Olmuş

14 yorum:
Sizce de öyle değil mi? Yeni paneli gördüğümde çok şaşırdım. Eskisinde her bilgiyi aynı anda görebileceğimiz temiz bir ana sayfa vardı. Şimdi her şeyi yandaki listeden ayrı ayrı tıklayarak görebiliyorum. Eski haline dönmesi için geri bildirim gönderdim ama takacaklarını sanmıyorum. -_- Yeni panelin nesi kullanışlı anlamadım. Özellikle denetlenmeyi bekleyen yorumları görememek ve takip ettiğim blogları sadece okuyucu listesinden görebilmek sinirimi bozdu. Evet altı üstü yandan tıklayıp açıyorum ama eskiden direkt ana sayfada hepsi çıkıyordu. Şimdi niye parçalara böldüler ki? Eğer siz de bloggerın yeni versiyonunu beğenmediyseniz lütfen geri bildirim gönderin. Belki bir ihtimal kullanıcı fikirlerine önem verip eski versiyona dönerler. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...