4 Ocak 2017 Çarşamba

2016'da Okuduklarım & Favorilerim


2016 yılı kitap okuma hedefimi 54 kitap okuyarak tamamladım. Bunda 19 ciltlik Vampire Knight Mangasının büyük bir katkısı var tabii. :3 Aralık ayının son 15- 20 gününde hedefime ulaşmam için okumam gereken en az altı kitap vardı. Sonra fark ettim ki okuduğum bazı kitapların bitiş tarihini ayarlamamışım. Onları düzelttikten sonra birden 50 kitabı aşınca mutlu oldum. Daha önceki yıllarda okuma hedefimi tamamlayamamıştım. 2016'nın ilk yarısında çok yoğundum, buna rağmen hedefime ulaşmayı başardım. ^_^ Zaten çoğu kitabı temmuzdan sonra okudum diyebilirim. Senede 100 kitap ve üzeri okuyabilen tanıdıklarım var, onlar için benim hedefim biraz az kalıyor ama neyse. Umarım zamanla okuduğum kitap sayısını artırabilirim. Aslında amacım belli bir sayı değil, okurken bir şeyler kattığını hissettiğim ya da edebi açıdan doygun olduğunu düşündüğüm kitapları okuyabilmek. Bunun yanında okurken keyif almak da çok önemli.
Zorlama okumalar yapmak istemiyorum. Bekleyen onca kitap varken entelektüel birikimimi artırır diyerek bir kitaba takılı kalamıyorum. Siz de takılmayın,  insan okuduğu kitaptan keyif almalı. =) 2017 okuma hedefimi 60 kitap olarak belirledim. Henüz belli bir plan yapmış değilim, ocak ayı bitmeden bu sene okumak istediğim yazarları belirleyeceğim. Latin Amerika Edebiyatı çok ilgimi çekiyor mesela, bu sene en çok yönelmek istediğim alanlardan biri. Marquez dışında yazar ve kitap öneriniz olursa seve seve alırım. =) Geçen sene plansız okumalar yaptım, bu sene daha düzenli olacağımı umuyorum. 2017 okuma planımı yapar yapmaz blogumda paylaşacağım. 



Bu senenin favorilerine gelecek olursam, okuduklarımı düşündüğümde aklıma ilk gelen Vampirle Görüşme - Anne Rice. Vampir Edebiyatı'nın ne kadar sağlam eserler verebileceğinin kanıtı olan bir kitap. İnceleme yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Diğer bir favorim ise Watchmen. Okuduğum nadir çizgi - romanlardan biri, filmini de çok sevmiştim. Watchmen yorumuma da buradan ulaşabilirsiniz.

Vampire Knight Serisi, Tuhaf Şeyler Oluyor, Ölümsüz -  

2016 favorilerim böyleydi. Umarım 2017 hepimiz için çok daha mutlu, huzurlu, sağlıklı ve verimli bir yıl olur. Siz de 2016 favorilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Herkese iyi yıllar! =)

8 yorum:

  1. Hedefini tamamlayabildiğin için tebrik ederim. 60 iyi bir sayı umarım bunu da tamamlayabilirsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, umarım tamamlarım. =)

      Sil
  2. Ya Vampire Knight'ın 19 cildinin hepsinin Türkiye'de birinde olması olağanüstü bir şey! Bende bir tek ilk cildi var. Aman neyse.
    Bu yılki favorilerim Operadaki Hayalet, Ölüm Oyunu, Anahtar Deliğinde Esen Rüzgar, bir manga serisi Death Note, Ölmek için 13 Sebep, Son Kamelya... Daha fazla uzatmayayım =D *.* Bu arada yazın çok bilgilendirici olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah eminim başka insanlarda da vardır ama bütün ciltlere sahip olmak güzel bir şey gerçekten :D Operadaki Hayalet benim de çok severek okuduğum bir kitaptı, yorumun için teşekkür ederim. =))

      Sil
  3. Çok teşekkür ederim, umarım sen de ulaşırsın. =))

    YanıtlaSil
  4. 2017'de hedefine ulaşman ve çok güzel kitaplar okuman dileğiyle.

    Ne diyeceğim. Google hesabın yok mu? Yazının altında Google'da paylaş bölümü olsa yazını paylaşırdım, paylaşırdık. Daha çok kişi okuyabilirdi.

    Goodreads'te kullanıcı adın ne? Yeni üye oldum ben de :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında var ama sonradan onunla blog hesabımın bağlantısını kopardım, böyle daha rahat ettim nedense :D Gerçi birileri yazımı +1liyor ama nereye basarak yapıyorlar bilmiyorum :D Sanırım sayfanın en üstünden yapıyorlar evet şu an gördüm orada +1 butonu varmış :D GR adım Berfin Başak, yeni hesabın hayırlı olsun =)

      Sil
  5. Süper skor tebrikler, ilgiyle takibe aldık, bize de bekeleriz,
    https://hedefbodrum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...