6 Ağustos 2015 Perşembe

Silber - Kerstin Gier / Kitap Yorumu (Rüyalar Kitabı #1)



Uzun zamandır almak istediğim kitabı nihayet okudum da yorumunu yapıyorum eheheh. Kitabın tanıtımları yapıldığı zaman kapağına vurulmuştum, Gerçekten  kapak tasarımı şahane değil mi? Ayrıca dokusu ve kağıt kalitesi çok iyi, başka bir yayınevinden çıkan kitabı Pegasus'tan çıkanla kıyaslayınca aradaki farkı hissedebiliyorsunuz. Kitap fiyatları öğrenciler için uygun olmayabilir ama en azından verdiğimiz paraya değiyor. ^.^

Silber'in kapağına vurulan tek insan ben değildim tabii çıkar çıkmaz alanı çok oldu. :D Haliyle benden önce okuyanların görüşlerini öğrenme fırsatım oldu, hani dışı harika içi fos bir kitapsa falan almayacaktım. Ya da dayanamayıp alabilirdim de neyse. :3 Ayrıca yazarının yine Pegasus Yayınları'ndan çıkan "Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer" adlı bir serisi daha var. Zaman yolculuklarıyla alakalı olduğu için almak istemedim, o konu pek ilgimi çekmiyor ama serinin beğeneni çok. ^^  Kerstin Gier yeni çıkış yapan bir yazar değil yani. 


"Bir insanı en iyi tanıyabileceğin, zayıflıklarını ve sırlarını en iyi öğrenebileceğin yer rüyalarıdır."

Kitap fantastiği rüyalarla birleştirerek işlemiş." Rüya Kapısı" diye bir şey var, insanların rüyalarına açılan ve onların karakterlerine göre şekil alan kapılar. Mesela ana karakter Liv'in kapısı yeşil renkti ve tokmağında kertenkele vardı. Başkasının kapısından geçmek ve rüyasına girmek için için ona ait özel bir eşyayla uyumuş olmanız gerekiyor. Tabii sadece bu yetmiyor, rüya kapılarından haberdar olan kişiler kendi kapılarına şifreler, kilitler gibi koruyucu bir takım şeyler koymuş olabiliyor. Yani bu gerçekse bizim rüya kapılarımız yol geçen hanına dönmüş olabilir. :D Silber'in en çok sevdiğim yanı rüyalara böyle değişik bir bakış açısı getirmesiydi, kapılar, kapıların bulunduğu koridorda gezinmek gibi gibi. Hatta heves ettim kendi kapım olsa nasıl olurdu diye düşünerek çizmek istiyorum. ^.^


Karakterlerin çizimlerinin olduğu bir fanpage buldum, bakmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.  Liv için böyle bir çizim yapmış, benim kafamdakiyle pek örtüşmedi açıkçası. 

Silber'in karakterlerini çok sevdim. Hepsi özenle yaratılmış gibi detaylı özelliklere sahipti. Ayrıca hiçbiri birbirine benzemiyordu bu da herhangi bir karakterle alakalı kısmı okurken onu daha çok hissetmemi sağladı. ^^ Diğer yorumlarıma baktıysanız kitap okurken karakter analizi yaptığımı ve derinliği olan karakterleri sevdiğimi bilirsiniz. Silber bu açıdan benden tam puan aldı. 

Kitaba Goodreads'te 5 üzerinden 4 puan verdim. Aslında başlarken 5lik bir kitap okuyacağımı düşünmüştüm  ama yer yer biraz çocuksu geldi. Bir de kitaptan daha çok gotik betimlemeler bekliyordum açıkçası. Kapak ve tanıtım yazısı beni o açıdan umutlandırmıştı :D Bu konuyu Neil Gaiman işlemiş olsa belki daha çok severdim. Böyle dedim diye beğenmediğim düşülmesin tabii, eksik bulduğum yönleri olsa da Silber'i beğenerek okudum.

"Yuvan kitaplarının olduğu yerdir."

Kitap genel olarak böyle. ^^ Fantastik yanının dışında romantizm de içeriyor yani young - adult bir paranormal romance türünde olduğunu söyleyebilirim. Çevirisi güzel, dili akıcı ve kolay okunuyor. Boş zamanınız varsa elinize aldığınız gün bitirebilirsiniz. Umarım okumayı düşünenler için faydalı bir inceleme olmuştur. Bahsetmediğim birçok yönü kaldı ama onları da okudukça öğrenirsiniz artık. :3 




1 yorum:

  1. "Yuvan kitaplarının olduğu yerdir." Kitapları yuva edinebilmek büyük bir meziyettir. Yada kendini kitapların barınabileceği bir yuva haline getirebilmek ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...