7 Ağustos 2015 Cuma

Yaz Tatilinde Okuyabileceğiniz 10 Kitap


Yaz tatilinde deniz kum güneş üçlüsünden uzaktaysanız ve evinizde sıkılarak oturuyor, internette vakit öldürüyorsanız daha eğlenceli ve daha faydalı bir aktiviteye geçebilirsiniz, yani kitap okumaya. ^.^ Son zamanlarda evde çok sıkılıyorum ve bilgisayar başında vakit geçirdikçe gereksiz yere zaman öldürdüğümü fark ettim. Eminim benimle aynı durumda olan bir sürü kişi vardır. Yazın bu boş vaktinizin çoğunu kitap okumaya ayırabileceğinizi düşünerek 10 kitaptan oluşan bir okuma listesi hazırladım. Bu kitapların hepsi beğenerek okuduğum, rahatlıkla tavsiye edebileceklerimden oluşuyor. Ayrıca seçtiklerim yaz sıcağında okunması kolay olan, akıcı kitaplar. İçlerinde okuduklarınız varsa ya da tüm listeyi okuduysanız yorum olarak yeni kitaplar önerirseniz  sevinirim. Ve işte 10'dan geriye sayarak yaz okuması kitap listem geliyor. :3 

10. Koralin ve Gizli Dünya - Neil Gaiman

Koralin Neil Gaiman kaleminden çıkan kısacık bir fantastik öykü. Kapıların ardında, dolapların ya da devasa ağaçların içinde farklı dünyalar olduğuna inanarak büyüdüyseniz bu hafif ürpertici hikayeyi çok seveceksiniz. Ayrıca kitabın filmi de yapılmış, okuduktan sonra onu da izleyebilirsiniz.


9.  Silber - Kerstin Gier

Silber yeni bitirdiğim ve listeye koyacak kadar sevdiğim bir kitap. Rüyalarda kaybolmak isteyen herkesin beğeneceğini düşünüyorum. Ayrıca yazarın anlatımı ve yarattığı karakterler çok iyiydi. Pegasus Yayınları'nın bu yaz çıkarttığı en iyi kitap olduğunu düşündüğüm bu şirin kitabı her fantastik sever okumalı derim. ^.^


8. Dikkat! Aşk Çıkabilir - Asude

Dikkat Aşk Çıkabilir  bu listenin en eğlenceli kitabı sanırım. :3 İlkim ve Martin'in zoraki evliliklerinden doğan aşklarını romantik komedi tadında anlatan harika bir kitap. Yalnız kamusal alanlarda okumamanızı tavsiye ederim, kahkaha atmamak için kendinizi zorluyorsunuz ve sonu rezil olmakla bitebiliyor. :D 


7. Bülbülü Öldürmek - Harper Lee

Amerika'da geçen kitap, afro - amerikalıl bir adamın beyaz bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla açılan davayı ve çevresinde gelişen olayları konu alıyor. Kitabın konusu ağır olsa da bu hikayeyi çocukların gözünden okuduğumuz için ortaya rahat okunan, merak uyandırıcı  bir kitap çıkmış. Bazı kitaplar vardır, dünya edebiyatına kök salmıştır ve mutlaka okuyun denir. Bülbülü Öldürmek de onlardan biri. Harper Lee'nin yıllar sonra yazdığı  yeni kitabının Türkçe çevrisinin  çıkmasına bir iki ay kalmışken ilk kitabını bu yaz okuyun derim.  


6. Bataklıkta Gece Yarısı - Nora Roberts

Nora Roberts denildiğinde aklıma mükemmel ötesi erkek karakteri ve alt tonlarında fantastik olan gizemli aşk romanları geliyor. Bataklıkta Gece Yarısı devasa evleri, hayaletleri ve sisli geceleri sevenlerin beğenerek okuyacağı bir aşk romanı. Daha önce Nora okumadıysanız ilk kitap olarak güzel bir başlangıç olacaktır, okuduysanız ve yazarın kalemini sevdiyseniz zaten Bataklıkta Gece Yarısı'nı da beğeneceksinizdir. Gece okumaları için ideal. 


5. Kemikler Şehri - Cassandra Clare (Ölümcül Oyuncaklar #1)

Cassandra'nın birbirinden farklı fantastik yaratıklarla dolu serisini henüz okumadıysanız bu yaz başlayabilirsiniz. 6 kitaptan oluşan seri genel olarak, yarı melek yarı insan olan Gölge avcılarının dünyamızı kötülüklerden korumasını ele alıyor. Cass'in anlatım tarzı ve yarattığı her karaktere tek tek özenerek kitapta yer vermesi bu serinin en sevdiğim yanlarından sadece ikisi. *.* Spoiler almadan okumaya başlayın derim çünkü seri boyunca gerçekleşen kilit olaylar var ve bir sürü kişi yanlışlıkla bu bilgileri öğrendiği için seriyi okumaktan vazgeçti. :D Kemikler Şehri'nin filmi çıktı, ayrıca yapım aşamasında olan bir dizisi de var. Kitabından sonra filme göz atabilirsiniz şahsen ben beğenmiştim. 


4. Açlık Oyunları - Suzanne Collins
 Dünya çapında fenomen olan distopik seriyi mutlaka duymuşsunuzdur. Büyük ihtimalle çoğunuz okumuştur diye düşünüyorum ama okumayanlar varsa diye onu da listeye ekledim. Açlık Oyunları karnınızda gergin bir hisle okuyacağınız, temposu yüksek şahane bir kitap. Serinin devamları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama zevk meselesi, okuyun siz karar verin. 


3. Yerdeniz Büyücüsü - Ursula K. Le Guin

"Sanırım Yerdeniz Büyücüsü'nün en çocuksu yanı konusu: Büyümek. Büyümek, benim yıllarımı alan 

bir süreç oldu; bu süreci otuz bir yaşımda tamamladım -ne kadar tamamlanabilirse; o yüzden de çok

 önemsiyorum. Çoğu genç de önemser. Ne de olsa esas işleri budur: Büyümek." -Ursula K. Le Guin

Listedeki en özel kitaplardan biri Yerdeniz Büyücüsü. Yazar okuyucusunu, uykuyla uyanıklık arasında bir yerlerde var olan Yerdeniz Diyarı'na davet ediyor. Büyünün her tonunu hissettiren kitap başta üçleme olarak tasarlanan bir serinin ilk kitabı, sonradan bu üçlemeye üç kitap daha ekleniyor.   Çevik Atmaca'nın öyküsünü anlatan kitabı henüz büyümediğini düşünen herkes okumalı. (Hangimiz gerçek anlamda büyüdük ki?) 



2. Bütünün Bir Parçası - Steve Toltz

Bütünün Bir Parçası'nı okuyalı o kadar çok oldu ki açıkçası konusunu tam anlamıyla hatırlamak için internette biraz bakınmam gerekti. Kitabı Alkım'da gezerken hakkında hiçbir şey bilmeyerek almıştım. Hüzünlü yaşamları esprili bir dille ele alan içinde her şeyi barındıran süper ötesi bir yapıtla karşılaşacağımı, 710 sayfanın farkına varmadan akıp gideceğini bilsem çıktığı an gider alırdım. *-* Okuyun ve okutun diyorum.  İlk cümlesiyle okuyucuyu etkisi altına alan nadir kitaplardan biridir, öykü içinde öykü, birbirine girmiş yaşamlar ve bunların hepsi Bütünün Bir Parçası.


1. Harry Potter ve Felsefe Taşı - J. K. Rowling

Ve listenin 1 numaralı kitabına geldik. ^.^ Fantastik denildiğinde akla gelen ilk kitaplardan biri, çoğumuzun birlikte büyüdüğü Harry Potter... Önce filmlerini izleyip sonra kitaplarına geçen birisi olarak, kitapları filmi izleyen - izlemeyen herkese şiddetle tavsiye ederim. Keşke hafızamı silebilsem ve seriyi en baştan tekrar okusam. :( Felsefe Taşı birkaç saatte bitirebileceğiniz bir kitap. İlk kitapta karakterlerin en minik halini görüyoruz, hepsi o kadar şekerler ki. Snape kızdığında ağlıyorlar falan. :D Her neyse, eğer siz de benim gibi filmlerini izlemiş ama kitaplarına başlamamışsanız Harry Potter kitapları bu yaz tüm sıkıntınızı alabilir. Yalnız seri bittikten sonra aynı güzellikte kitap bulamayacağınız için çok üzüleceksiniz şimdiden söyleyeyim. Bu üzüntüyü gidermek adına seri bitmeden Pottermore'a üye olmanızı öneririm. :3 


Yaz tatili için önerdiğim 10 kitap böyleydi. Bu arada bazılarının yorumları blogumda mevcut. Onları incelemek isterseniz diye aşağıya linklerini bırakıyorum. Sizin de bana önermek istediğiniz kitaplar varsa lütfen yorum atmayı unutmayın, herkese iyi tatiller!


Silber Kitap incelememe buradan, Dikkat Aşk Çıkabilir'e buradan, Bülbülü Öldürmek kitap yorumuma buradan ve Pottermore Nedir? yazıma buradan ulaşabilirsiniz. 

12 yorum:

  1. Ölümcül Oyuncaklar serisi tam yazın okunacak bir seri :D İyi seçim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle, hareketli, temposu yüksek falan :D

      Sil
  2. Merhaba. (İnstagramda okurix adını kullansam da, bloğumda ya leyl nickiyle yayın yapıyorum) Kısa bir tanıtımın ardından kitaplara geçelim. Çok güzel bir fikir olmuş böyle bir liste oluşturmak.
    Neil G. nin kitaplarını merak etsemde bir turlu fırsat bulamadım.
    Silber in kapağı kadar konusu da ilgi çekici. Artık fantastik türünde farklılık gerekliydi. Bu yüzdende dikkatleri üzerine çekti. Henüz almadım ama merak ediyorum.
    Asude nin kitaplarını da okumadım. Merak ediyorum ama Türk yazarlar konusunda çekimserim biraz.
    Kemikler Şehrini okuyali çok oldu. Sanırım bloğumu ilk açtığım sıralar okumuştum. 2,5-3 sene oldu. Biraz sevdim biraz nefret ettim seriden. Son iki kitabı okuyamıyorum soğudum seriden. :S
    Açlık Oyunları benim favorilerim arasında. Hiçbir kitapta bu serideki kadar, can korkusunun nasıl hissettirdiğini, bencilliği, bir insanın korkularını bu kadar mükemmel anlatılmamıştır. Bu nedenle bencil biri olsa da Katnissi seviyorum.
    Yerdeniz serisinin methini çok duydum ama fırsat olmadı henüz.
    Harry Potter serisini en az 15 kere okumuş olsamda, bıkmadan tekrar tekrar okuyabilirim. Ve haklısın ; daha mükemmeli yok.

    Benim tavsiyelerin; Bir Ay Günlüğü serisi. Eski masallara yeni bir bakış açısı getiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle tavsiyen için çok teşekkürler, Asude'yi beğeneceğini düşünüyorum şahsen ben de ilk okumadan beğenmezsem diye çekinmiştim ama bayıldım! <3 Neil Gaiman hiç okumadıysan Mezarlık Kitabı'yla başlamanı tavsiye ederim. (çünkü ben de öyle başladım :D ) Silber bu yazın en iyi çıkış yapan fantastiği oldu bence, tavsiye ederim. =)

      Sil
  3. silber beni de büyüledi gerçekten

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle önerilerin için çoook teşekkürler :) Silber okumayı düşünüyordum , şu an kesin olarak karar verdim :) Ayrıca ben de Harry Potter filmlerinin her birini üçer defa seyrettikten sonra kitapları okumaya başladım , ama araya ygs-lys girince üçüncü kitaba geçemeden bırakmıştım :( Ama şunu söylemeliyim ki , sanki önceden çalıştığım bir derse başlıyormuş gibi oluyordu kitapları okurken :) Elimde şu an BENİM UZAK YILDIZIM adlı kitap var , bittikten sonra seriye devam etmeyi planlıyorum ... Ayrıca belki Benim Uzak Yıldızım'ı okumuşsundur ama öneriyorum yine de :D Ve Sonsuzluktan Uzak Ölüme Yakın adlı kitabı da öneririm :D Ben vampir hikayelerini pek sevmem ama bu kitap çok güzeldi :) Umarım okursan beğenirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim Uzak Yıldızım'ı maalsef okuyamadım, çıktığı zaman derslerim çok yoğundu. :( Kapağı için bile alınabilecek bir kitap, fuardan almayı planlıyorum. :3 Sonsuzluktan Uzak Ölüme Yakın ilk çıktığında pek ilgimi çekmemişti ama madem önerdin ona tekrar bakayım. :D Silber'i kaçırmamanı tavsiye ederim ben fazlasıyla beğendim. :)))

      Sil
  5. Hepsi çok güzeller. :) Ama Koralin ve Gizli Dünya'nın kitabı olduğunu bilmiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim gerçekten çok eğlenceli bir kitaptı. =)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...