10 Aralık 2015 Perşembe

Kitap İncelemesi: Okuldaki Sır - Queenie Chan


Herkese merhaba!  Kitap incelemesi yapmayalı uzun zaman olduğunu fark ettim hoş gerçi doğru düzgün okuyamıyorum ki incelemesini yazayım. :3 Kitap okumam yavaşladığı zaman genellikle hızlı gideceğinden emin olduğum bir şeye başlıyorum. Okuldaki Sır da böyle olacağını düşünerek başladığım, üç kitaptan oluşan bir çizgi - roman serisi. GR'den anladığım kadarıyla orjinali mangaymış ama çevirisi o formatta yapılmamış. Manga formatını daha çok seviyorum böyle çok farklı bir şey okuyormuş havası yaratıyor. Kimisi de mangayı garip bulup okuyamıyor vs. tercih meselesi sanırım. Seriyi Ukitap'ta yaptığım bir takasla almıştım, o zamanlar çizgi - roman aşkım kabarmıştı. Sevdiğim türde çizgi - roman, manga arayışındaydım ama Okuldaki Sır'ı duymamıştım bile. Takas yaptığım kişi elinde böyle bir seri olduğunu söyleyince biraz araştırdım, yatılı okula başlayan ikiz kız kardeşlerin yaşadığı esrarengiz olaylarla alakalı olduğunu öğrenince tabii hemen kabul ettim. Bu dediğim bir sene öncesi bile olabilir açıkçası kitaplar elime ne zaman geçti hatırlamıyorum ama çizgi - romanlara olan aşırı ilgim sönükleşince okunmadan öylece kaldılar kitaplığımda. *-* Geçenlerde çabuk okuyabileceğim değişik bir kitap ararken arka taraflarda bir yerlere koyduğum seriye denk gelince başlayayım dedim. ^^  Okuldaki Sır'a başladığımda dikkatimi çeken ilk şey çizimlerin harikalığı oldu. Özellikle bölüm başlarına koyulan viktorya tarzı kabarık elbiseli donuk bakışlı kızları çok beğendim. Güller dikenler falan bana biraz Vampire Knight'ı hatırlattı. :3 



Serinin ilk kitabı ikiz kardeşlerin yatılı okula gitmesiyle başlıyor. Okul merkezden bir hayli uzakta, dev bir ormanın içinde. Yaşlı ve batıl inançları olan bir müdiresi var. İkizlerin uğursuzluk getireceğine inanıyor bu konuda baya bir söyleniyor ama pek takılmıyor. İlk atmosfer korku filmi başlangıcı gibi geliyor. Hiç ikiz arkadaşınız oldu mu bilmiyorum ama benim ilkokulda tanıdığım iki tek yumurta ikizi vardı. İkizlerin biri sessiz ise diğeri çok konuşkandı falan, sanki karakter olarak birbirlerini tamamlıyorlardı böyle psişik mistik bir şeydi. :D Okuldaki Sır'ın ikizleri de tanıdığım ikizler gibi birbirlerini tamamlayan karakterlere sahipler. Jeanie daha konuşkan ve arkadaş canlısı biri ama Amber onun aksine sessiz ve içine kapanık. Her anlarını birlikte geçirmiş olsalar da bu farklı yapıları onların çok samimi olmasına engel olmuş. Evleri satılınca geldikleri yatılı okul, ailelerinden uzak olmaları vs yakınlaşmalarını ve birbirleri hakkında bilmedikleri şeyleri öğrenmelerini sağlıyor. Özellikle son kitapta açıklanan bir durum vardı okurken baya şaşırmıştım. *-*

Efendim bu Japonlar işi biliyor. Seri kesinlikle gizemli başlayıp sonradan Scooby Dooby Doo'ya dönüşen bir hikaye değil. Başından sonuna ürperten ve karanlığını devam ettiren bir öykü var karşımızda. Açıkçası ikinci kitabın sonralarına doğru saçma bir yola girecek diye korkmuştum ama öyle olmadı. Sonu hakkında çok konuşmak istemiyorum, garipti gerçekten. Okuyanlarınız varsa aslında hikayedeki değişimler hakkında konuşmak isterim. 

Maalesef çeviride rahatsız olduğum şeyler vardı. Örneğin "değil mi" yerine "diil mi" yazılması beni rahatsız etti. Orjinal hali de sokak diliyle mi yazılmış bilmiyorum ama Türkçe çevirilerde böyle şeylerden hoşlanmıyorum. Birden çok tekrar ettiği için gözüme battı, keşke öyle yapmasalarmış.


Okuldaki Sır hakkında çok bir şey yazmak istemiyorum, okumak isteyenlere spoiler verip heves kaçırmak istemem. Beğendiğim kolay okunabilen bir çizgi - romandı, blogumun sıkı takipçisiyseniz yatılı okulda geçen hikayelere ayrıca bayıldığımı biliyorsunuzdur. Soğuk havalarda iyi giden bu karanlık hikaye çizgi - roman severlerin ilgisini çeker diye düşünüyorum. 

3 yorum:

  1. Animesi var mı acaba? Ve gerçekten Vampire Knight a benziyor...(ve kore dizi/film hayranı mısın?)

    YanıtlaSil
  2. 1 ve 2yi okudum çok güzel 3 tükenmiş çok üzüldüm merakla bekliyorum ve 1 yıldır okuyamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bana mailden ulaşırsanız size 3. kitabın fotoğraflarını atabilirim =)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...