5 Mart 2016 Cumartesi

Bir Adet Neler Yapıyorum Yazısı

   Hayalet olarak gezdiğim kış aylarının çoğu gününde bloga yazmak için sayfayı açıp açıp kapattım. Zaten üşengeç bir insanım ama bu seferki tavan yaptı. 2016'nın ne kadar kötü başladığından bahsetmek istemiyorum ama tüm ölümler gerçek anlamda kalbimi yordu. Kitap okuma isteğim yoktu, yazmak da istemedim. 2015'in son çeyreğinden itibaren akrabalarım vefat etmeye başladı, sonra çok sevdiğimiz sanatçıların da gitmesiyle ölüme daha bir aşina oldum. Her yıl bize belli birikimler katar, 2016 bana beklenen ve beklenmeyen ölümlerin nasıl hissettirdiğini öğretti, alıştım mı hayır ama bir yerden başlayacaktık zaten.


   Bu arada sizce de havalar çok sinir bozucu değil mi, güneş var ama değişik bir şekilde hem üşütürken hem de deli gibi terletiyor. Tüm gün dışarıda olacaksam gece üşürüm diye montla çıkıp bütün gün terleyerek geziyorum. -_- Dün yağmur yağarken güneş ısrarla gitmedi, güneş gözlüksüz çıktığıma pişman olarak ve önümü göremeyerek yürüdüm. Mart ayının dengesiz hallerini sevmiyorum, keşke nisana kadar hiç güneş açmasa. ^^

Bloga girmediğim sürede okuma tarzımda bazı değişiklikler oldu. En sevdiğim kitap konuları hala fantastik - gotik ağırlıklı olmakla beraber bu türde okuduklarımın çoğunun popüler kültür kitapları olduğunu ve artık edebi açıdan beni tatmin etmediğini fark ettim. Bununla alakalı "Annemin Kitapları" başlıklı bir yazı yazmak istedim fakat ehehehe neyse giremedim. Evde annemin gençken okudukları ve yeni aldıklarından oluşan baya güzel kitaplar var. Biraz onlara yönelmek istiyorum. Bir hevesle gelecekte kütüphaneme koyarım diye tuttuğum kitapları da Ukitap'ta takasa koydum, istediklerimi değiştirdim. Instagram hesabımda yeni gelenleri paylaşmıştım, özellikle Marquez'in iki kitabını daha bulunca çok mutlu oldum. Okunmayı bekleyen yetmişten fazla kitabım olduğundan çok gerekmedikçe satın almıyorum. Zaten takasla da çok güzel kitaplar bulabiliyorsunuz. Kitap zevkimizin hemen hemen aynı olduğunu düşündüğüm ve blog sayesinde twitterdan tanıştığım biri var, Sarah Jio'nun Agapi'sine bayılmış. Takasla onu da buldum elimdeki kitap biter bitmez başlayacağım. Bütün bunların yanında beni bekleyen bitirme ödevim ve okunması gereken kaynakçalarım var. Hiç başlayasım gelmiyor ama bakalım ne yapacağım. ^.^


  Peki bu aralar ne okuyorum & izliyorum?  2 - 3 haftadır Michael Jackson'la alakalı bulduğum her şeyi okuyup izliyorum. :3 Otobiyografisi olan Moonwalk'u ve menajerinin yazdığı bir kitabı okudum, ikisini de çok beğendim. Kitaplar hakkında bir yorum ya da inceleme yapmak istemiyorum, Michael Jackson'ın hayatına ilgi duyuyorsanız okuyun derim. Şu an da yine MJ'nin hayatını anlatan başka bir kitap olan Michael Jackson, Büyülü ve Çılgınca Bir Yaşam'ı okuyorum. Bu aralar büyük başarılara imza atmış dehaların hayatlarına iyice merak sardım. Nikola Tesla'nın hayatını anlatan kitaplara başlamak istiyorum mesela. 

Neil Gaiman'ın Lucifer'i dizi oldu, pilot bölümünü fazlasıyla beğenmiştim. Devamını da izliyorum ama pek ahım şahım buluğum söylenemez. Özellikle eskinin porno film oyuncusu şimdinin dedektifi olan sarışın kızı sevmedim, gereksiz kasma geldi bana. Lucifer'in cehennemde sıkılıp dünyaya tatile gelmesini anlatan dizi boş zamanınız varsa izlenebileceklerden. 

Oscar'ın sağlam adaylarından The Danish Girl mutlaka izleyin dediklerimden. Eddie Redmayne en ince detaylarına kadar o kadar güzel bir performans sergilemiş ki keşke Oscar'ı o alsaydı dedim. 

Yazmak istediğim birkaç şey daha vardı sanki ama aklımdan çıkmış. :3 O zaman bir yazının daha sonuna geldik diyelim, gidip evi toparlayayım biraz. Şimdiden iyi pazarlar, güzel kitaplar okuduğunuz güzel saatleriniz olsun. ^.^

5 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  2. Ukitap'ta kitaplarımızı takas edebiliyor muyuz? O zaman bakmalıyım. Elimde takas verebileceğim 50'ye yakın kitap var.

    Tesla'nın hayatını anlatan çok kitap var piyasada. Hepsini alışveriş listeme ekledim. Tesla'yı çok ilgi çekici buluyorum. Hayatını okuyup belgesellerini izlemek istiyorum ama yakın zamanda yapamayacağım sanırım. Sen benden önce yaparsan bana yol gösterirsin :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet site takas amaçlı açılmış sayesinde bir sürü yeni kitap edindim ^_^
      Tesla'yla alakalı okumalara ne zaman başlarım bilmiyorum bitirme ödevime yoğunlaşmam gerekiyor... :/ Artık hangimiz önce başlarsa blogunda paylaşır diyelim. =)

      Sil
  3. Bir mukkemel yazi daha. Mukemmel olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...