11 Haziran 2016 Cumartesi

Okuma Planım - Haziran 2016



Herkese merhaba! 2 hazirandaki Ukitap yazısından bu yana yeni yazı giremedim. Boş vaktim fazlasıyla var ama sanırım biraz aylaklık yapmaya ihtiyacım varmış, onu giderdim. :D Haziran ayında okumak istediklerimi haziranın başında paylaşsam daha iyi olurdu. Ama o günle rkitap okumaya pek hevesli değildim. Geç olsun da güç olmasın diyerek okumak için tam 11 kitap seçtim. *-* Bazı Kızlar Aşk İçin Her Şeyi Yapar eğer diğerlerini bitirirsem bonus olarak okunmak üzere seçildi. Umutluyum ama hadi bakalım. :D

Neredeyse bir aydır okuduğum kitapları paylaşmıyorum, çünkü okuyamıyorum. En son bir hevesle Türk Korku Edebiyatı'na Pusova ile girdim ama umduğumu bulamadım. Kullanılan argo kelimeler korkunun hissiyatını yok ediyordu. İkinci hikayedeki küfürlü dil yüzünden kitaptan soğudum. Devamını kurcalayıp benzer şeyler görünce bıraktım. Belki ileride tekrar elime alırım, bilmiyorum. Zaten bitirme ödevimin ağır baskısı da eklenince okumaya ara verdim. Şimdi büyük bir hevesle geri dönüyorum, umarım seçtiklerimin hepsini okurum. ^.^

Hesaplamalarıma göre okumak için 20 günüm var. :D O yüzden hangi kitabı ne kadar sürece okuyacağımı da planladım. 11 kitap arasından ilk olarak Kafes'i okuyacağım. Korku edebiyatına olan ilgim hala devam ediyor, okurken korkacağım bir kitapla karşılaşmak istiyorum artık. Kafes bu beklentimi karşılar mı, göreceğim.  Ve en çok Riverton Malikanesi'ni merak ediyorum. Ukitap takasımda sevgili Erdem Sahaf'ın hediye olarak yolladığı bir kitaptı. Kate Morton sevdiğimi öğrenince gönderdi sağ olsun. =) Riverton Malikanesi kesinlikle tam bir gece kitabı. Kate Morton kitaplarında gizemli konular işleyen bir yazar. Ona duyduğum sevgi buradan geliyor. Kitabı çok merak etsem de Kafes'ten hemen sonra okumam diye düşünüyorum. Araya biraz heyecan girsin. 

Uzun zamandır okuma yapmadığım için kolay okuyabileceğim kitapları seçmeye özen gösterdim. Klasiklerin çizgi - roman versiyonlarından Romeo ve Juliet'i çok severek okumuştum. Orijinal metinle çok oynama yapılmadan aktarılan bir kitaptı. III. Richard ve Hamlet'in de aynı güzelliktedir diye düşünüyorum. Bunun dışında, Yerdeniz'e geri dönüyorum. :D Tehanu'ya baştan başlayıp tekrardan Ursula Le Guin ile buluşacağım. Seriyi özlediğimi hissediyorum. Çok hem de. ^^

Seçtiklerimin hepsini çok merak ediyorum, hepsini severek okuyacağımı umuyorum. Plan yazıları yazmak hoşuma gidiyor, umarım siz de okurken keyif almışsınızdır. Seçtiklerimden okuduklarınız varsa spoiler vermeden görüş bildirirseniz sevinirim. =) Okuma sorunu yaşayan herkese plan yapmayı tavsiye ederim. İnsanı fazlasıyla şevklendiriyor. Sizin de "haziran ayında bunları okumak istiyorum" dediğiniz kitaplar varsa benimle paylaşın lütfen, herkese mutlu günler! ^_^


10 yorum:

  1. Kafes benim de tatilde okuyacağım kitaplar listemde. Bence onun okumasını aynı zamana getirmeliyiz *.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben onu bugün bitirdim ya heheh çok güzeldi en kısa zamanda okumalısın =)

      Sil
  2. Ne zaman okuma planı izleme planı yapsam hiç uygulayamıyorum hatta bir kitabı okurken diğerinde aklım kalıyor sıkılıyor bunalıyorum.Umarım planını uygulayabilirsin keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kitabı bitirdim, devamını getirmeyi umuyorum. Çok teşekkürler, sana da keyifli okumalar =)

      Sil
  3. kitapların hiçbirini okumadığım için yorum yapamayacağım ama okuma planı yapmaya ben de bayılırım. Haziran ayında okumak için kitap seçmedim. Bu sene henüz istediğim hızda okuyamadım. haziran ayında okullar tatile girdiği için okumaya daha çok zaman ayırabiliyorum. kitaplığımdaki kitapları eritmek ve çok okudum sevincini yaşamak için bu ay kolay kitaplar okuyorum. Hedef ondan fazla kitap okumak. Umarım ikimiz de planlarımızı gerçekleştiririz :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kitaplığımdakileri eritmek istiyorum ama imkansız gibi duruyor. :D Sürekli yeni kitap almak istiyorum haliyle eklene eklene artmaya devam ediyorlar. O kadar hevesle planladım ya umarım ikimiz de hedefe ulaşırız =)

      Sil
  4. Ne güzel kitaplarla dolu bir blog :) blogunuzu takibe aldım bende bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş, okurken çok keyif aldım :)
    Ya ben hiç okuma planlarına uyamıyorum. Elime yeni kitap geçtiği anda tüm planı bırakıp ona yöneliyorum. Dolayısıyla da plan falan kalmıyor ortada.
    Umarım sen uyar ve bol okumalı bir haziran geçirirsin!

    YanıtlaSil
  6. Bu planın sonucu ne oldu merakla haberlerini bekliyoruz :D
    Ayrıca seni bir etkinliğe mimledim https://periodiclibrary.blogspot.com.tr/2016/07/mid-year-book-freakout-2016-edition.html?showComment=1469213130589#c3564674118826983021 :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...