8 Kasım 2016 Salı

Doctor Strange


Doctor Strange geçtiğimiz cuma vizyona girdi. Film hakkında fragmanından edindiğim bilgi dışında hiçbir şey bilmiyordum. Çizgi - romanı varmış, okumadım. Beklentiyle gittiğim de söylenemez. Arkadaşlarımla güzel bir akşam geçirme amaçlı izledik. Siz de bu düşünceyle izlerseniz memnun kalırsınız diye düşünüyorum. Oyuncu kadrosu için dahi sinemada izlenebilecek bir film. Tilda Swinton kadim sanatlarla ustalamış gizemli bir büyücü mü desem, majisyen mi desem neyse büyücüyü canlandırıyor. :D Benedict  Cumberbatch ise başarılı bir doktorken bir şeylerin ters gitmesi ile kendini büyücülerin dünyasında bulan Doctor Strange rolünde. Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor gibi iyi oyuncular da kadroda. Mads Mikkelsen zaten benim açımdan filmin en önemli ismi. Oyuncuların bu kadar sağlam olduğu bir kadroyla daha iyi bir film çıkabilirmiş aslında. Konu genel olarak havada kalmış. Eski öğretilerle uğraşan, dünyanın dengesini koruduklarını söyleyen bir grup insan var. Önemli bir konumdalar ama izleyiciye bunu aktaramamışlar. Doctor Strange'in büyüleri iki dakikada öğrenmesi, ustanın hiç tanımadığı birine büyük sırları tak diye göstermesi vs. çok yavan olmuş. Oyuncuların hepsi çocuk olsa, film gençlik - çocuk filmi tadında olsa sırıtmazdı belki. Bunu düşünürken aklıma Karate Kid geldi. Başroldeki çocuk dövüş sanatında ustalaşmak için deliler gibi uğraşmıştı. Doctor Strange de o özen yoktu. Spoiler olacağı için filmin ilerleyen kısımlarına ait olmayan sahnelerden çok bahsetmeyeceğim. 

Son zamanlarda çıkan Süper Kahraman filmlerinde işin içine komedi katıp kalite arayan izleyiciyi değil eğlence arayan izleyiciyi etkilemeye çalışıyorlar. Captain America: Civil War ve Suicide Squad da öyleydi. Fena değildi, izlersiniz güldürüyor deyip geçiyoruz. Büyük bir kesim ise  fazlasıyla memnun kalıyor, çok komikti güldürdü Jared Leto Joker olmuş çok tatlı ya diyorlar vs. Captain America da Spider Man'e gülmüştük, film yeni başlıyor herhalde dediğim an tak diye bitmişti. Doctor Strange'in yönetmeni Scott Derrickson imiş. Kendisini daha önce korku filmlerinde yönetmenlik, senaristlik yapmış, ismini duyduğum biri değil. C. Robert Cargil, Jon Spaihts ve Derrickson beraber senaryoyu paylaşmışlar. Ayrıca Spaihts daha önce  Prometheus filminin senaristliğini yapmış. Stan Lee'nin film senaryosuna sokmamışlar galiba. Marvel bunlara parayı basıp hadi ortaya popüler kültüre uygun bir film çıkartın demiş gibi bir senaryo olmuş. Ama izleniyor mu, izleniyor. Mutlaka sinemada görülmeli diyemem. Görsel efektleri büyücü kalkanları ve tuhaf şekillere sokulan boyutlardan ibaret. Sadece oyuncu kadrosu için harika diyorum. 

Umarım Marvel'ın da DC'nin de önümüzdeki filmleri daha başarılı olur. Süreyi uzatıp konuyu derinleştirseler ortaya komediyle karışık harika filmler çıkabilir. Watchmen düzeyinde bir şeyler izlemek istiyoruz artık. *-* Siz Doctor Strange'i izlediniz mi, nasıl buldunuz? Görüşlerinizi benimle paylaşın, herkese iyi günler!


4 yorum:

  1. fragman videsu yokmu? güzel blog teşekkürler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba fragmana https://www.youtube.com/watch?v=HSzx-zryEgM buradan bakabilirsiniz. Yorumunuz için teşekkürler şimdi yazıma da fragman videosunu ekleyeceğim. ^.^

      Sil
  2. Marvel yapımı şeyler ilgimi çekmese de Benedict Cumberbatch olduğu için filmi merak etmiştim.
    Filmlerin bu yavanlığını bende sevmiyorum, her şey bir anda oluyor bitiyor, yılları kapsayacak eğitimler bile bir iki dakika hallolunca ben hoşlanmıyorum. O yüzden okumak daha iyi . :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...