13 Kasım 2016 Pazar

Tüyap Kitap Fuarı'ndan Ne Alsak?

İstanbul Tüyap Kitap Fuarı dün başladı. Geçen sene ve ondan önceki sene olduğu gibi bu sene de fuara gitmeyeceğim. Evde okunmayı bekleyen çok fazla kitabım var ve fuara gidersem bir iki kitapla dönmeyeceğimi biliyorum. :D Tüketim çılgınlığı varsın kitaptan olsun ama bu seferlik kendime dur diyeceğim. Ayrıca yol gözümde büyüyor, metrobüsle o kadar kitabı taşımak kolay değil. Birkaç yayınevi hariç aman aman bir indirim de olmuyor. Tüm bu sebepler birleşince fuara gitmekten soğuyorum. Gidenlerin paylaşımlarına zevkle bakıyorum orası ayrı tabii. =))

Fuara henüz gitmediyseniz ve kitap listenizde eksikler varsa size birkaç kitap önerim olacak. Kimisini okudum, kimisi yeni çıktı ve çok merak ediyorum. 

İlk önerim yeni çıkan ve Avatar Son Hava Bükücü'ye olan benzerliğiyle dikkat çeken Hava Uyanıyor. Avatar'ı çok seviyorum, kitabı okuyanlar da beğenmiş. Önümüzdeki ay kitap siparişi verirken Hava Uyanıyor'u mutlaka alacağım. 
Solaris İmparatorluğu, başkenti birleştirmeye bir zafer uzağındaydı ve nadir görülen büyüsel bir yakınlığın sahibi, on yedi yaşındaki kütüphaneci çırağı Vhalla Yarl savaşın seyrini değiştirebilirdi. 
Vhalla, Büyücüler Kulesi'ndeki gizemli büyü topluluğundan uzak durması gerektiğini bilerek büyümüştü ve kitapların sessiz dünyasında oldukça mutluydu. Ancak farkına varmadan, gelmiş geçmiş en büyük büyücülerden biri olan Prens Aldrik'in hayatını kurtardıktan sonra, yavaş yavaş onun dünyasına doğru çekildiğini hissediyordu. Şimdi önünde vermesi gereken zor bir karar vardı: Ya büyüsünü kabul edip bildiği hayatı terk edecek ya da büyücülükten defedilip eski haline dönecekti. Gölgelerde dolanan kudretli güçlerle birlikte, Vhalla'nın kararsızlığı ona sandığından çok daha fazlasına mal olacaktı.

Manga okumayı seviyorsanız çok severek okuğum Vampire Knight Serisi'ni fuardan alabilirsiniz. Arkadaş Kitabevi standında bulabileceğiniz seriyi okurken bloguma bir yazı girmiştim, bakmak isterseniz buraya tık tık
Ayrıca Arkadaş Kitabevi standında çok güzel Death Notelu, Vampire Knightlı ayraçlar var. Gidenler bana da getirse şahane olurdu. *.* 

Watchmen'in çizgi romanı İthaki Yayınları baskısıyla yeniden satışta. İnternetten ön siparişini verdim, kısmetse yarın elimde olacak. İlknokta'da %27 indirimle satılıyor, standa getirmişlerse üç aşağı beş yukarı aynı fiyattadır. 40 - 45 tl arası bir şey. Watchmen'in filmini çok beğenmiştim, eminim çizgi romanı daha güzeldir. İzlemediyseniz mutlaka izleyin, okumadıysanız gelin beraber okuyalım. ^.^


KİM GÖZLEYECEK GÖZCÜLERİ?

Seksenli yılların ortasında Alan Moore ve Dave Gibbons, çizgi roman tarihini kökten değiştiren ve popüler kültürün çizgi roman algısını yeni baştan yazan eşsiz bir eser yarattılar: WATCHMEN. Sıklıkla çizgi romanların ciddiye alınmasını sağlayan ilk eser olduğu söylenen WATCHMEN, süper kahramanların çok yönlülüğünü, psikolojik karakter derinliğini olabilecek en gerçekçi biçimde yansıtan yegâne eser.Amerikalı süper kahramanların varlığının bile tarihe farklı bir yön verdiği bir dünyada, Amerika Vietnam Savaşı’nı kazanmıştır, Nixon hâlâ başkandır ve Soğuk Savaş devam etmektedir. WATCHMEN bir cinayet öyküsü olarak başlasa da kısa sürede tüm gezegeni ilgilendiren bir komplonun izleri ortaya çıkar. Nihayetinde, tekrar bir araya gelmiş bu kahramanlar –Rorscach, Gece Kuşu, İpek Hayalet, Dr. Manhattan ve Ozymandias–s inançlarının sınırlarını zorlamak ve iyi ile kötünün çizgisinin nereye çizileceğini kendilerine sormak zorunda kalacaklardır. Bu edisyonda, eserin yaratılış sürecindeki daha önce yayınlanmamış çizim taslakları ve çizer Dave Gibbons’ın yeni önsözü de metinlere eşlik ediyor.

Günümüz fantastik ve bilim - kurgu edebiyatının en önemli yazarlarından Ursula Le Guin'in Yerdeniz Serisi bir diğer önerim. Metis Yayınevi fuar boyunca serileri set halinde uygun fiyata satıyor. Fuardan alabileceğiniz en güzel kitaplardan biri bence.

"Sanırım Yerdeniz Büyücüsü'nün en çocuksu yanı konusu: Büyümek. Büyümek, benim yıllarımı alan bir süreç oldu; bu süreci otuzbir yışımda tamamladım -ne kadar tamamlanabilirse; o yüzden de çok önemsiyorum. Çoğu genç de önemser. Ne de olsa esas işleri budur: Büyümek." 
-Ursula K. Le Guin




Bunların dışında Martı Yayınları'nın kitaplarına mutlaka bakın derim.  Kurtlara Söyle Eve Döndüm gibi şahane bir kitabı 10tl'ye alabilirsiniz. Ciltli kitapları 15 tl oluyordu. Go! Kitap'ın tüm kitapları fuar boyunca 12 tl. İnternetten daha ucuza bulabileceğiniz kitapları fuardan almayın bence. Sahaf kısmı varsa sahafları dolaşın, kitaplarla dolu bir fuarda olmanın tadını çıkarın. =)

 Az ama öz kitap önermeye çalıştım, umarım yardımcı olmuşumdur. Sizin de önerilerini varsa lütfen paylaşın, herkese mutlu günler. 

12 yorum:

  1. İstanbulda olup gidebilseydik alacak şey çokda :)) önerileri ve zahmetiniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel kitap tavsiyeleri fuar için not aldım :) aldıklarımıza bakmak ayrıca yaptığımız blog keşif etkinliği için bloğumuza beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Blogunuza üye oldum etkinliğe de bakacağım :)

      Sil
  3. Ne kadan ortak sebepleri olan kıslar demiş, evlenmişler♡ Hava uyanıyor benim de listemde ama acele etmeyeceğim. Bu arada ben Watchmen'in filmini izlemedim. Yeniden film izlemeye başladığımda listemde üst sıralarda yer alacak. Az, öz öneriler olmuş. Bu aralar delice satın almak istediğim kitaplardan biri de Okült, Cadılık ve Büyü resimli tarihi isimli kitap. Onu da alsak mı? *__*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Watchmen'i beğeneceğine eminim, o yüzden en kısa zamanda izlemelisin bence =) O kitabı ben de merak ediyorum ama çok pahalı :D Gerçi kitapyurdu'nda 55 liraymış, alınabilir bi' fiyat. Bi' de vampir hislerime göre biraz göz boyamak için çıkartılmış bir kitap gibi geldi. Kitapçıda elime alıp inceleyeceğim tatlı kıs .d.d

      Sil
    2. Sen bu yoruma dönene kadar ben kitabı aldım, bugün de geldi :D Aklımda olacağına kitaplığımda olsun dedim kendimi şımarttım. Devasa, bol resimli bir şeymiş :D Biraz inceleyeyim, inceleme yazıma onu da koyacağım :*

      Sil
    3. Hey maşallah :D Merakla bekliyorum incelemeni :**

      Sil
  4. Tüyap hem uzaklığı hemde kalabalık oluşundan gidemedim. Ben beyoğlundaki sahafları yakaladım gayet iyidi. Çizgi roman aldık :) güzel paylaşım olmuş :)) ellerniz dert görmesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok teşekkürler. Beyoğlu Sahaf Festivali'ne gitmeyi çok istedim ama müsait değildim. Umarım seneye hem Üsküdar hem de Beyoğlu'na gidip istediğimiz kitapları buluruz, sevgilerle =)

      Sil
  5. Merhaba.. fuara gitmeyi ben de istiyorum ama hem zaman hem de para acisindan ayarlayamadim. Yerdeniz buyucusunu listeme ekliyorum, cok tesekkurler bu guzel yazi icin, iyi okumalar herkese:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim =) Fuarlardan ziyade artık sahaf festivallerini kovalamaya karar verdim. Size de iyi okumalar. =)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...