7 Ocak 2017 Cumartesi

Kış Okuma Şenliği - 2017 Listem


Okuma Şenliği'ne ilk çıktığı zaman katılmış, hatırlayamadığım bir sebepten dolayı tamamlamadan bırakmıştım. Muhtemelen aklım listeye uygun olmayan kitaplara kaymıştır diye düşünüyorum. :3 Ardından gelen diğer okuma şenliklerine de yoğunluk vs. gibi etkenlerden dolayı katılamamıştım. Bu sefer düzenlenen şenliğin listesi okumak istediğim kitaplarla örtüştüğü için katılmaya karar verdim. Siz de Kış Okuma Şenliği'ne katılmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz. 

Gelelim puanlama sistemine ve seçtiğim kitaplara. Toplam 20 kategori var, bir iki tanesi hariç hepsine uygun kitaplar buldum. Bu da demek oluyor ki bu kış baya güzel kitaplar okuyacağım. ^_^ Kategoriler ve seçtiklerim şöyle:

1.Kategori(10 puan): İsminde kış mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların kışın geçtiği bir kitap: Bronz Atlı - Paullina Simons. Bronz Atlı'nın kış mevsiminde geçtiğinden %100 emin değilim. Hem yeni baskısının hem de eski baskısının kapağı kış mevsiminde geçiyormuş gibi tasarlanmış. Olayların hepsi olmasa bile çoğunun kış mevsiminde geçtiğini umuyorum.

2.Kategori(10 puan): Mektuplardan veya anılardan oluşan bir kitap: Küçük Ağacın Eğitimi - Forrest Carter. Emin olmadığım bir kitap daha. Kitabın Forrest Carter'ın otobiyografisi niteliğinde olduğunu okumuştum. Aslında kitabı 2013'te biraz okuyup yarım bırakmıştım. Hatırladığım kadarıyla yazarın anılarından oluşuyordu. Bu kategoriye için okuyabilirim bence. 

3.Kategori(10 puan): İsminde bir şehir adı olan bir kitap: Dublinliler - James Joyce

4.Kategori(10 puan): İsminde ya da konusunda örgü ve motif olan bir kitap: Bu kategoriden bir kitabım yok. Biraz dar bir seçenek olmuş.Küçük Mucizeler Dükkanı'nı okumuştum ama o seri dışında bildiği,örgü örmekle alakalı kitap yok, önerilere açığım.

5.Kategori(10 puan): Beyazperdeye aktarılmış bir kitap: Otomatik Portakal - Anthony Burgess

6.Kategori(10 puan): Bir şiir kitabı: Edgar Allan Poe - Tüm Şiirleri

7.Kategori(10 puan): İsminde bir hayvan ismi olan bir kitap: Kedi Beşiği - Kurt Vonnegut

8.Kategori(10 puan): Hediye gelen bir kitap: 1984 - George Orwell

9.Kategori(10 puan): 100 Temel Eser listesinden bir kitap: Yaşlı Adam ve Deniz - Ernest Hemingway

10.Kategori(10 puan): Kategorilerden bağımsız canınızın istediği bir kitap: Yerdeniz Öyküleri - Ursula Le Guin. Okuma Şenliği vesilesiyle Yerdeniz Serisi'ne kaldığım yerden devam edip seriyi bitirmek istiyorum. 

11.Kategori(10 puan): Klasik Eserlerden bir kitap: Uykulu Kuytu Söylencesi - Washington Irving. 

12.Kategori(10 puan): Korku/Gerilim türünde bir kitap: Büyü - Thomas Olde Heuvelt. Bu kitap için büyük beklentilerim var ama beğenmeyeni çok. Umarım beklediğimi bulurum.^^

13.Kategori(10 puan): En Sevdiğiniz yayınevinden bir kitap: Avalon'un Sisleri - Marion Zimmer Bradley. En sevdiğim yayınevi hangisi acaba diye düşündüm ve İthaki Yayınları'ndan çok okuduğumu fark ettim. Son zamanlarda bastıkları bilim-kurgu ve dünya klasikleri serileri de çok hoş. Yakında Uğultulu Tepeler'in yeni çıkan İthaki baskısını almak istiyorum, kapağı o kadar güzel ki bayıldım. *-* 




















14.Kategori(10 puan/her ikisini okuyana ekstra 20 puan): Kardeş, anne-baba/oğul-kız iki yazardan birer kitap: Jane Eyre - Uğultulu Tepeler / Bronte Kardeşler 

15.Kategori(10 puan): 200 sayfadan kısa bir kitap: Benim Hüzünlü Orospularım - Gabriel Garcia Marquez.

16.Kategori(10 puan/her ikisini okuyana ekstra 20 puan): Nobel Ödülü almış bir yazardan Nobel Ödülü almadan yazdığı bir kitap ve Nobel Ödülü aldıktan sonra yazdığı bir kitap: Başkan Babamızın Sonbaharı - On İki Gezici Öykü / Gabriel Garcia Marquez. 

17.Kategori(10 puan/hepsini okuyana ekstra 40 puan) Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap:Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı] Osmanlı Cadısı - Barış Müstecaplıoğlu, Beş Sevim Apartmanı - Mine Söğüt , Zeplin - Karin Tidbeck, Gülün Adı - Umberto Eco

18.Kategori(10 puan/hepsini okuyana ekstra 40 puan) Baş harfleri alfabeye göre sıralanan 4 kitap:
Öteki Rüzgar, Postacı Kapıyı Çalmayacak, Rüzgarın Adı, Sana Gül Bahçesi Vadetmedim. Nihayet Kral Katili Güncesi'ne başlıyorum. :3

19.Kategori(10 puan/hepsini okuyana ekstra 40 puan): Aşağıdaki ülkelerde doğmuş yazarlardan birer kitap:[Çin, Amerika, Japonya, Almanya.] Çin ve Japonya için henüz seçtiğim bir kitap yok. Amerika için Ursula Le Guin - Tehanu, Almanya için de Kerstin Gier - Yakut Kırmızı'yı seçtim. 

20.Kategori(10 puan/hepsini okuyana ekstra 30 puan): Türk yazardan bir üçleme veya aynı seriye ait üç kitap: Bu kategori için de yeterli kitabım yok. Elimde Yaşar Kemal'in bir serisinin kitapları vardı. Ölmez Otu'nu okumuştum belki diğerlerini de okurum tabi varsa. 



Seçtiğim kitaplar böyleydi. Bu kış okunmayı bekleyen en az 27 tane kitabım var. Henüz şenlik kitaplarına başlamadım ama hevesim artsın diye özenle listeledim, burada da paylaşayım dedim. Eğer siz de kış bitene kadar bizimle birlikte okumak isterseniz yazımın başında verdiğim linkten katılabilirsiniz. Herkese iyi geceler. 






12 yorum:

  1. Çok güzel bir liste olmuş, Yerdeniz Öyküleri güzeldir, bitirmelisin. 1984'ü hiç kaçırma. :D
    Bende katılmak istiyorum da bir türlü liste yapamadım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, bu kış hepsini okursam şahane olacak <3 Umarım sen de en kısa zamanda listeni hazırlayıp katılırsın =)

      Sil
  2. Şenliğe dair bir post göremedim Pinuccia'nın blogunda. Ay ben de katılmak istiyorum 0.0

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık başka bir blog devralmış şenliği, yazımın başında verdiğim linkten ulaşabilirsin =))

      Sil
  3. O örgü teması için kitap ararken goodreadsteki şu listeyim buldum https://www.goodreads.com/list/show/535.Good_Yarns_Knitting_Fiction Listede İki Şehrin Hikayesi de var. Ben onu okumayı planlıyorum :))
    Keyifli okumalar!^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa şahane oldu bu gerçekten çok teşekkür ederim, hemen bakıyorum. =))

      Sil
    2. Ay bu gerçekten harika oldu, izninizle ben de bakacağım.

      Sil
    3. Ben de bakıyorum. Süpersin Eslem :-)

      Sil
    4. Küçük Ağacın Eğitimi'ne çok güzel diyorlar. Ben de merak ediyorum. Okursan yorumunu bekliyorum.

      1984, Yaşlı Adam ve Deniz , Jane Eyre çok güzel kitaplar. Umarım sen de seversin.

      Sana, bana, hepimize iyi şenlikler, keyifli okumalar :-)

      Sil
  4. Ya ben Edgar allan poe kitabı okumalıyım? Onun hikayeleri olan ithaki yayınlarından çıkmış ilk cildi takasla geldi de... Okusam mı diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  5. liste de güzel yayın da güzel, o zaman hadi keyifli okumalar :)
    sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, henüz 2. kitaptayım ama elimden geldiğince hepsini bitirmeye çalışacağım. =)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...