3 Aralık 2017 Pazar

Aralık Ayı Okuma Planım / 2017


Herkese merhaba! Senelik okuma hedefime ulaşmama 9 kitap kaldı. Bu sene başlangıçta 60 kitaplık bir hedef belirlemiştim. Bir süre okul / iş olmayınca okuyacak bol bol vaktim oldu, 60'ı tamamladım ve sene sonuna kadar yüz kitap okumaya karar verdim.  Eylülden sonra yüksek lisansa başlayınca kitap okuma sürem de azaldı tabii. Aralık bitene kadar dokuz kitap okumam gerekiyor. Okuma planınızı neye göre yapıyorsunuz bilmiyorum ama ben genelde kitap sayısına göre hareket ediyordum. Sonra fark ettim ki kitaptan ziyade günlük sayfa sayısını ayarlayabilmek önemliymiş. O yüzden bu sefer seçtiğim kitapların sayfa sayılarını topladım, eklemek istedim 2 - 3 kitabı da kattım ve ona göre bir plan çizdim. Her gün yaklaşık 100 sayfa okursam istediğim kitapları ay sonuna kadar bitirmiş olacağım. Şu sıralar Devrik Cümleler ile birlikte Sofie'nin Dünyası'nı okuyoruz. Bugün 102 sayfa okudum, o kadar sevdim ki zaman ayırabilsem bir yüz sayfa daha okurdum. Ah yüksek lisans, seni yapmasa mıydım acaba? Bu arada pek yakında okumaya nasıl zaman ayırabiliriz gibi bir yazı gireceğim, önden duyurusunu yapayım. =)

Kitapları neye göre seçtin derseniz, 2017 bitmeden en az 1 tane Umberto Eco kitabı okumak istiyordum. İşte böyle yıl sonuna kaldı. =P Gülün Adı aslında annemin kitabı, yıllardır evde duruyor ve yıllardır okumak istiyorum. Bazı kitaplar vardır, okumaya çekinirsiniz acaba ağır gelir mi diye. Gülün Adı da benim çekindiklerimden biriydi. Şimdiyse okumaya hazır olduğumu ve çok seveceğimi düşünüyorum. Borges ve Nazlı Eray sene bitmeden tanışmak istediğim yazarlar. Uçurtmayı Vurmasınlar kasım ayı kitabımdı, aralığa sarktı. Mircea Eliade'nin dinler üzerine bir kitabını baştan sona okumak istiyorum, Ebedi Dönüş  Miti'ni o yüzden ekledim. Zweig'i özledim ve her ay en az bir tane Ursula K. Le Guin kitabı okumaya çalışıyorum. Kasım ayınınki Karanlığın Sol Eli'ydi, yorumunu yakında gireceğim. Küçük Vampir çocukluğumun kitabı diyebilirim, aslında serinin bir kitabı kardeşimde vardı: Küçük Vampir Büyük Komplo. O zaman kaç yaşındaydım hatırlamıyorum, belki 12 falan. Kitabı okumayı çok istemiştim, içimden bir ses sen bunu okumak için büyük değil misin demişti. Biraz üzülmüştüm hatırlıyorum, demek ki nasıl çocuk kalmak istiyorsam. Kendi kendime okutmadım kitabı, sırf büyüdüğümü sandığım için. Şimdi 23 yaşındayım ve okumayı en sevdiğim türlerden biri çocuk kitapları. O yüzden Küçük Vampir aralık ayı için seçtiklerim arasında en çok merak ettiğim kitap. Biraz da küçük Berfin'in kırılan hevesini düzelteceğim heheh.

Bloga yazmayı gerçekten çok özlemişim. Bu arada yıl dönümüm yaklaşıyor. Büyülü Ayraç 5. yaşını dolduracak. Çekiliş yapmayı planlıyorum, buradan mı instagram hesabımdan mı olur emin değilim. Instagramdan bloguma kitle çekmeye çalışıyorum, o yüzden buradan yapıp oraya linkini bıraksam daha mantıklı olur. Vermemi istediğiniz kitaplar varsa belirtirseniz çok sevinirim. Aklımda Yerdeniz Serisi var ama önerilere açığım. Herkese mutlu haftalar, kendinize çok iyi bakın! =) 


7 yorum:

  1. Umarım hedefine yaklaşırsın,ben kesinliklikle yaklaşamayacağım 15 kitap var ki ben bu sene için 45 kitap hedefi belirlemiştim kendime.Ayrıca dediğin "her gün şu kadar sayfa okuma olayı" çok mantıklı Barış Özcandan da duymuş olmama rağmen hiç uygulayasım gelmemişti.Sayende belki gaza gelip başlarım onu uygulamaya.
    Umarım benim gibi olmaz da sen hedefini bitirirsin ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında istersen 15'i okursun bence, kitapları biraz kısa tutmak gerekiyor tabii. :D Ya da anime & manga türü şeyler de okuyabilirsin. Maksat kitap sayısı dolsun mutlu olalım heheh. Birkaç gündür her gün 100 sayfa okuyorum, umarım bu hızla devam ederim, sevgiler. =)

      Sil
  2. Ben de normalde pek değilim, bu seferki çok içimden geldi. =) Çok teşekkürler, sevgiler <3

    YanıtlaSil
  3. Ben de son iki aydır okumak istediklerimi önceden seçiyorum. Ben kitap sayısına göre seçiyorum ama sayfa sayısına göre seçmek daha mantıklı. Yarısını klasiklerden yarısını canımın istediği, eğlencelik kitaplardan seçiyorum. Umarım bütün seçtiğin kitapları okuyabilirsin.

    Blogunun yaş günü şimdiden kutlu olsun :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dengeli kitap seçimi yapman çok güzel olmuş, ben de listemi yaparken mutlaka hafif fantastik - bilim-kurgular, sevdiğim yazarlar ve çocuk kitapları koyuyorum. Kısmet olursa artık hep her gün en az 100 sayfa okumak, en azından haftada 700 sayfadan az olmayacak okumalar yapmak istiyorum. Çok teşekkürler, sevgiler. =)

      Sil
  4. Küçük Vampir benim de çocukluk kitaplarımdan biri. Rüdiger ilk vampir aşkımdı :D Bizde kardeşimle tam tersi durumu yaşadık. Ben Küçük Vampir serisini arkadaşımdan ödünç alıp okumuştum. Çok sevdiğimden kardeşim büyüyünce ona da ben almıştım :)) Küçük Vampir'i okurken sana katılabilirim. Filmi de çıkmış hem, önce tekrar okur sonra izlerim :))

    Yıllık hedefine ulaşacağına inanıyorum ben. Böyle planlı gidersen o mutlu haberi vereceksin bence bize :D Veeee blogunun yaş günü kutlu olsun, daha nice 5 yıllara! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçükken okusam Rüdiger benim de ilk vampir aşkım olabilirdi.:D Ne güzel yapmışsın, bana alan olmadı maalesef kendim aldım. :D
      İlk kitabı okudum ama eşlik etmek istersen 2.yi birlikte okuyabiliriz. Filmini ben de izlemek istiyorum. Yaş günü kutlaması için çok teşekkürler, senin de nice 5'li yılların olsun. <3 =)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...