23 Mart 2013 Cumartesi

Kırık Kalpler Tamircisi - Melissa Senate

İki kardeşin yıllar sonra gerçekleşen buluşmasını konu alan şirin bir kitap Kırık Kalpler Tamircisi. Düşünün ki mutlu bir aileniz, işiniz ve sizi seven bir sevgiliniz var. Sonra gün geliyor ve bunların hepsinin geride kaldığını fark ediyorsunuz. Ve babanızın size bıraktığı bir kutuyla yön değiştiriyor hayatınız. Tek çocuk olarak büyüyen ve kardeş özlemi çeken siz, tanımadığınız bir insanı aramak üzere yolculuğa çıkıyorsunuz kafanızda bir sürü soruyla. Birbirini hiç tanımayan iki yetişkin en fazla ne kadar yakınlaşabilir, üstelik tek ortak noktaları biyolojik babalarıysa?


Kitap için söyleyeceğim ilk şey dilinin akıcı oluşu. Çoğunlukla akşam eve baş ağrılarıyla dönüyorum ve tek istediğim biraz dinlenmek oluyor. Bu yüzden akıcı olmayan bir kitabı ya uzun süre elimde dolaştırıyorum ya da yarıda bırakıyorum. Kırık Kalpler Tamircisi ise insanı içine çeken ve kendini okutan bir kitap. Sonraki sayfayı heyecanla bekleten türden değil ama kesinlikle sıkan bir kitapta değil. Genç bir kadın olan Rebecca'nın kardeşi Joy'u bulması, tanıştığı yeni insanlar ve şehirden uzak huzurlu bir kasaba da yeni bir hayata doğru attığı adımları okurken insan yaşama dair bir şeyler öğreniyor. Özellikle evlilik, boşanan çiftler ve aldatılan kadınları da konu almış olması hoşuma gitti, çoğumuzun kafasını kurcalayan şeyler bunlar. Bazı sorularımın cevabını almış oldum kitap sayesinde. Gözü yorulmasa anneme de okuturdum hatta, ortak bir kitap okumuş olurduk. 

Toparlayacak olursam, bu bir aşk romanı ama konumuz gerçek aşkı bulmaktan ziyade evlenilecek doğru insanı bulmakla alakalı. Buna ikili ilişkiler de uyumlu olmak için hangi taraf ne yapmalı onu anlatmış da diyebiliriz. Hem aşkta hem de kardeşiniz, anneniz-babanızla olan ilişkinizde. Zihninizi boşaltmaya ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda okuyabileceğiniz hoş bir kitap ve her yaştan okuyucuya hitap ediyor. Özellikle aşk romanı sevenlerin zevkle okuyacağını düşünüyorum.

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...