21 Mart 2013 Perşembe

Filmi Çıkacak Kitaplar #2

Göçebe




Alacakaranlık Serisi'nin yazarı Stephenie Meyer'in yazdığı Göçebe 29 Mart'ta sinemalara giriyor. Kitabını birkaç sene önce okumuş ve sevmiştim. Aldığım arkadaşım ilk 150-200 sayfası biraz sıkıcı demişti, o yüzden çok büyük bir beklentiyle başlamamıştım. Aslında ilk kısmı sıkıcı değil, sadece olayları açıklarken biraz karıştırmışlar. Kitabın ve filmin konusu şöyle: 
 Dünyamız görünmeyen bir düşman tarafından istila edilmişti. İnsanların bedenleri, bu istilacılar için sahiplik yaparken bedenler bir değişikliğe uğramamış gibi görünse de, zihinleri ele geçiriliyordu. Neredeyse herkes teslim olmuştu.Geriye kalan "vahşi" birkaç insandan biri olan Melanie, yakalandığı zaman sonunun geldiğine inanır. Göçebe, Melanie'nin bedenini alan "ruh", yetkililer tarafından bir insan bedeninin içinde yaşarken karşılaşabileceği zorluklar hakkında uyarılmıştır: Baskın duygular, hislerin yoğunluğu, çok canlı olabilen anılar… Ama Göçebe'nin beklemediği bir zorluk vardır: Bedeninin önceki sakini zihninden vazgeçmeyi reddeder.Göçebe, Melanie'nin düşüncelerinin derinlerine inerek geri kalan insanların nerde olduğunu öğrenmeye çalışır. Ama Melanie'nin zihninde tek görebildiği, sevdiği adamın, hâlâ saklanan bir insan olan Jared'ın hayalidir. Bedeninin arzularına direnemeyen Göçebe, yakalamak zorunda olduğu bu adama karşı özlem duymaya başlar. Dış güçler, Göçebe ve Melanie'yi, aslında istemeseler de, ortak bir hedefte birleştirir ve birlikte sevdikleri adamı bulmak için tehlikeli ve sonu belli olmayan bir macera için yola koyulurlar.Zamanımızın en çok ilgi uyandıran yazarlarından biri olan Stephenie Meyer, aşkın direnci ve insan olmanın asıl anlamını anlatan, unutulmaz ve heyecan dolu bir romanla yine sizlerle beraber.

Konusundan anlayacağınız üzere temamız ruhlar. (Ya da uzaylılar ama ruh daha çok yakışıyor.) Kitabın en sevdiğim  yanıysa iki erkeğin aynı beden içindeki iki farklı kadını seviyor olmasıydı. Aralarındaki çekişmeler hoşuma gitmişti. Göçebe ilk başta dışlansa da diğer ruhlar gibi olmadığı anlaşılınca kabul edilmişti ve içlerinden biri (Ian) ona aşık olmuştu. Melanie'nin sevgilisi Jared ise bedenin içinde ki aşkına ulaşmaya çalışıyordu. Değişik bir aşk çokgeni vardı yani. :) Kitabı tam hatırlayamıyorum okuyalı çok oldu, ama aksiyonun da bolca olduğunu söyleyebilirim. Filmin kitap kadar iyi olasa bile izlenmeye değer olacağını düşünüyorum. Oyunculara bakacak olursak başroller de Saoirse Ronan, Max Irons ve Jake Abel var. Erkek karakterler için bir şey diyemeyeceğim ama Melanie olmamış. Bir kere o kız esmerdi yani çok alakasız birini seçmişler. Oyunculuğu iyidir umarım, ilk defa izleyeceğim.


Film çıkmadan kitabı okumak isteyenler için hala zaman var, izlemeden önce okumak isterseniz belki. ;) (Kitap okumaya teşvik çabalarım.) Bir sonraki filmi çıkacak kitaplar yazımda Ölümcül Oyuncakları yazayım diyorum. Uzun uzun bahsedesim var, özellikle de Jace'den. :))

Göçebe'nin henüz izlemediğim fragmanı:






6 yorum:

  1. kitaba bayılmıştım.günlerce etkisinden çıkamamıştım.filmi ne kadar mükemmel çekerlerse çeksinler hayalimizde canlandırdığımız gibi olamayacaktır.nedense daha izlemeden hayal kırıklığına uğrayacağımı hissediyorum.sanırım görselliğe aktarmanın zor olduğu bir hikaye olduğu için.
    ama izlemeyecek miyim,tabi ki hayır!28 martta sinema önünde kamp kurabilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı beğenmiş olmana çok sevindim, birisi sevdiğim bir kitabı beğenince mutlu oluyorum baya =) Filmi de beğenirsin, beğeniriz inşallah. :)

      Sil
  2. ben daha yeni okudum bu kitabı. Bayıldım bayıldım. Bir de senin bu haberini okudum ya keyiften dört köşe oldum. Mutlaka gideceğim filme:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi ya çok güzeldi. :) Bende gitmeyi çok istiyorum.

      Sil
  3. kitabı yıllar önce aldım ilk 200 sayfasını okudum sonra araya sınavlar falan girdi, kitap kaldı bir köşede sonra sıkıldım ve bıraktım ama duyduğum herkes kitabın ilk 200 sayfasından sonra güzelleştiğini söylüyor filmi de çıkıyor bakalım tekrardan başlayacağım:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...