17 Nisan 2013 Çarşamba

Hannibal


     Son zamanlarda katilli-öldürmeli dizi/kitaplara olan merakım güzel şeyler keşfetmemi sağladı. Bunlardan biri de nisan ayında yayına başlamış olan Hannibal. Konumuza gelecek olursam FBI için çalışan ve katillerin gözünden olayı canlandırabilen bir özel dedektifimiz var, Will Graham. Pek normal birisi değil Will, bazı ruhsal sorunları var ve işlevleri normal insanlara göre fazla empatik çalışıyor. FBI ile beraber korkunç cinayetleri çözemeye çalışıyorlar ve o da kendini katilin yerine koyup "şöyle öldürdüm burasını kestim" falan gibilerinden canlandırıyor kafasında. Sonrasında ajanlardan birisi Will'in psikolojik  durumunu analiz etsin diye ünlü psikiyatr Hannibal Lecter'a gidiyor ve devreye karizmatik seri katilimiz girmiş oluyor. Tabii şöyle bir durum var, dizinin sadece iki bölümü yayınlandı. Ve o iki bölümde de Hannibal birini öldürmedi, en azından biz görmedik. Ama adam et yemekleriyle baya haşır neşir, kesip biçip güzel yemekler yapıyor ve o etlerin türünü henüz öğrenemedik...

    Buradaki Hannibal'ımız da diğerleri gibi oldukça karizmatik, tam bir beyefendi. Katil matil yani adam hoş şimdi kimse hakkını yemesin. Will'in de köpek besleme huyu çok hoşuma gitti. İnsanlarla iletişim kuramıyor ama evi sokakta bulduğu başı boş köpeklerle dolu ve hepsi çok şirin. :) İleriki bölümlerde ne olacağını kestiremiyorum ama çok yeni bir dizi ve dikkatli gitmeleri gerekiyor. Bu tarz dizilerde en ufak bir hata bile izleyicinin "saçmaladılar yaaa" demesine neden oluyor çünkü. Dizi hakkında benim söyleyeceklerim bunlar. Zaten çok yeni bir dizi, neler olacağını ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

8 yorum:

  1. Anthony Hopkins'in canlandırmadığı bir Hannibal düşünemiyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Anthony Hopkins'i anne karnındayken izlediğim için nasıl olduğunu bilemiyorum :D Ama Mads'de olmuş Hannibal gibi duruyor yani.

      Sil
  2. şu sıra hannibal okuyorum, dizisine başlasam mı diye düşündüm ama anladığım kadarıyla kuzuların sessizliğinin devamı mahiyetinde değil bambaşka bi konuya sahip. evet, çok zekiyim bu kadarını anlayabildim. sanırım dizi izlemeye pepeden başlamalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seni yerimmm :**** (Bu arada insan yemeli dizi yorumuna yerim demiş olmam cuk oturdu :0) Evet konusu daha farklı ammaa güzel baya :)

      Sil
    2. oyy ilk bölümünü izledim, anaam ne güzelmiş dedim. dur şimdi yorumu kısa kesip devamını da izlemem lazım.

      Sil
    3. Beğenmene çok sevindim, iyi seyirler. :))

      Sil
  3. Dhaa 2 haftadır izliyo olsak da her cuma hannibal için gözlerim yollarda :')
    Cinayetler için de iyi bi mide lazım aslında, mesela 2. bölümdeki mantarlı cesetler çok iyiydi!
    Hannibal'ın da diğerlerine et ikram ederkenki suratı, "çok lezzetli olmuş" dediklerinde o yandan sinsi gülüşü.. Resmen tüylerim ürperiyo hee.
    Hanniballa beraber Orphan Black'i takip ediyorum bi de o da 3 bölüm oldu henüz. İzlemediysen çok tavsiyem ossun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ya adamınki nasıl bir manyaklıktır insanları canlı tutuyor :0
      Sinsi gülüşlü ve karizmatik, bence en kısa zamanda o adamı ikili sahnelerde görmeliyiz ;D
      Dediğin diziye hemen bakıyorum :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...