1 Mayıs 2013 Çarşamba

Rüya Ateşi - Karen Marie Moning

     Bu sene okuduğum en iyi kitabı az önce bitirmiş bulunmaktayım. Sonunda zönk diye kaldım ve bitirir bitirmez lütfen Barrons olmasın diye dualarıma başladım. Umarım spoiler yemeden son kitabı okurum çünkü o kişinin kim olduğunu hem çok merak ediyorum hem de kitaptan önce bilmek istemiyorum!


     Kapak görselini koymuşken ekleyeyim, keşke orijinal kapağıyla çıkarsalardı. Artemis'in kapağı da fena değil gerçi.
     Kitabı neden bu kadar uzun bir sürede okudum bilmiyorum, araya bir iki ödev girdi belki ondandır. Yoksa oldukça akıcı ve heyecanlı bir kitap. Serinin dördüncü kitabı, İntikam Ateşi'nde Mac'in başına gelen talihsiz olayın etkileriyle başlıyor. Devreye Barrons giriyor ve eheheheh orasını siz okursunuz. Bu arada eskiden Barrons'un yerine kimi koysam der dururdum ve şu an için Mads Mikkelsen'i yerinde buldum. Hannibal dizisindeki karizmatik enerjisinin Barrons'unki ile uyuştuğunu düşünüyorum. Ne diyordum, Mac Priya'lıktan kurtulunca eskisinden daha güçlü bir şekilde geri dönüyor ve Dublin'deki mücadelesi başlamış oluyor. Yanında süper hızlı ve güçlü Sidhe-kahin olan Dani var. Bu kitaptaki en sevdiğim karakter Dani idi, oldukça enerjik, eğlenceli ve içinde sakladığı duygularıyla Dani kız kardeşim olarak isteyeceğim bir insan.

     Rowena ve diğer kahinler ile arası bozuk olan Mac durumu toparlamaya başlıyor ve iş birliğine giriyorlar. Bu birlikte Rowena ne kadar var bilmiyorum ama diğer kahinler manastıra tıkılı kalmaktan sıkıldı ve bir şeyler yapmak istiyorlar. Eh bu durumda dünyadaki 2 milyar insanın ölmüş olmasının etkisi büyük tabii.

     Kitabın sonu.. Kelimelerle ifade edemiyorum gerçekten şok oldum. O kişi kimdi, neden öyleydi ve şimdi ne olacak soruları kafamda dönüp duruyor. O şokla Gr'ye hayal meyal bir şeyler yazdım ve 5 puanı yapıştırdım. 10 olsa 10, yüz olsa 100 verirdim yani o derece beğendim. Kitap cinsellik içerdiği için 16 yaşından küçüklere önermiyorum ama üstünde olanların severek okuyacağını düşünüyorum. Artemis lütfen son kitabı çok bekletmeden çıkartın burada kendi kendimi yiyorum. :( Ve son olarak, Allah'ım sen Barrons'u koru!



   

12 yorum:

  1. çok merak ettim ki ben şimdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çok güzel bir seri, zaten Barrons okumak için yetiyor da artıyor. :D

      Sil
  2. Ben ikinciyi bir okuyabilsem. :D

    YanıtlaSil
  3. Ben okuduğumda 5. kitap çıkmamıştı terler döke döke bekledim o kitabı acaba o kimdi acaba o muydu değil miydi diye. Seriyi önerdiğim herkese tüm kitaplar çıksın öyle okuyun diye öneriyorum. İnşallah Artemis 5 için daha fazla bekletmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şu an büyük bir heyecanla bekliyorum. =) Umarım bekletmezler, zaten TÜYAP'a yetişsin bana yeter.

      Sil
  4. serinin değier kitap isimleri sırasıyla yazarmısın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karanlık Ateş, Kan Ateşi, İntikam Ateşi, Rüya Ateşi ve son kitap Gölge Ateşi

      Sil
  5. Ben de son kitap için sabırsızlık içindeyim (Gölge Ateşi)
    Artemis fazla bekletme bizleri!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap hala çıkmadı.. :D

      Sil
    2. Kitap ne zaman çıkacak bilen var mıı??

      Sil
    3. Valla Artemis geçenlerde Gölge Ateşi'nden bi alıntı yaptı ve çok yakında dedi ama net tarih yok elimizde..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...