1 Ocak 2014 Çarşamba

2014'e Merhaba


Yeni bir yıl, yeni hedefler ve çoğunlukla hiç bir şey yapmadan geçecek olan zamanlar döngüsüne merhaba! Merhaba yapılacaklar listeleri, verilecek kilolar, okunacak kitaplar. Şaka bir yana bu sene yapılacaklar listemin ilk sırasında öğrenci akbilimi güncelletmek var. Eh bunu kesin yapacağım, demek ki neymiş istesek liste yapıp bir şeyler yazsam onları da yaparım. :P 2013'ün sonlarına doğru blogla hiç ilgilenemedim, kitap okuyamadım. Neden derseniz bendeniz tam bir aydır part-time olarak çalışmaktayım. Okulla iş arasındaki dengeyi kurduğum zaman kitaplarıma geri döneceğimi umut ediyorum. Geçtiğimiz yıl çok ama çok az kitap okudum. O kadar az ki hani sayıyı yazmaya utandım şu na o yüzden bunu da boş verelim, önümüze bakalım. Şimdi GR'yi açtım ve yeni yılda okumak için 120 kitap hedefi koydum kendime. Siz hedef olarak kaç kitap koydunuz?

2014'de yapacağım ilk şeylerden biri de çekiliş kutularını kargolatmak olacak. 6 ocak da finallerim başladığından sömestrdan önce verebilirsem mucize olur ama bunu telafi edeceğim cidden. Yarın kısmetse ilk maaşımı alıyorum ve elime geçen parayla ne yapacağımı bilmez haldeyim. Bir kısmını kutuları doldurmaya ayıracağım orası kesin. :) Belki kitap da alırım ha, ev okunmamış kitap kaynadığından yeni kitap alsam annem kızar derdim eskiden ama artık o kadar çok okunmamış kitap birikti ki kadıncağız yeni kitap alıp almadığımı ayırt edemez herhalde.

Bu yıl okuyacağım 120 kitabın hepsi belli değil tabii ama kesinlikle okuyacağım dediklerim var. Dracula mesela. HP Lovecraft Öyküleri, Stephen King'den Medyum, Tarihçi, Nora Robers kitapları, GoT serisinin devamı gibi gibi. Ayrıca bir sahafa uğrayıp ingilizce kitaplar da almak istiyorum. Hatta ilk maaşımın bir kısmıyla bunu da yapabilirim şu an aklıma geldi.

Yeni yıl hepimize huzur getirsin, hani bazı geceler - çok nadir de olsa- uyurken en az birkaç gün hiç bir şey yapmamıza gerek yoktur ve huzurluyuzdur ya, o huzur olsun her gece yanımızda. En çok ihtiyaç duyduğumuz şey bu sanırım.

2 yorum:

  1. Merhaba, öncelikle umarım tüm yeni yıl dileklerin kabul olur. Ben bu yıl önceki yıllarımın aksine önüme bir hedef koymadım, bu yıl asıl istediğim nitelikli kitaplar okuyabilmek ve dahası aynen senin gibi aksattığım bloguma daha çok zaman ayırabilmek. Ben de aynen huzur diliyorum senin gibi, oldukça geç oldu farkındayım ama mutlu yıllar! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu yıllar, blogumu deliler gibi aksatıyorum o yüzden yorumunu şimdi yayınlayabildim kusura bakma. Keşke bir sürü kitap okusak böyle elimizde okumayı bekleyen tüm kitaplar bitse. bu yıl en çok istediği şeylerden biri bu. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...