9 Haziran 2014 Pazartesi

Uzun Zamandır Beklediğim Film: Maleficent



Uyuyan Güzel Masalı'na kötü perinin gözünden bakın, aslında kötü diye bildiğimiz peri demeliyim. Kitaplarda ve filmlerde en sevdiğim şeylerden biri de kötü karakterlerin arkasındaki gerçeği görmek, Severus Snape'e aşık olma sebebimiz de bu değil miydi zaten? Hikaye güzel oyuncular güzel görsellik şahane, sonuç olarak ortaya harika bir film çıkmış. Oyuncular demişken Elle Fanning'i çok seviyorum, Bir Hayalimiz Vardı (Ginger and Rosa) filmini hala izleyemedim ama ablası gibi yetenekli şirin mi şirin bi' kızımız ve Uyuyan Güzel rolüyle uyumlu olmuş. Angelina Jolie'yi aman aman sevmem hani güzel kadın iyi oynuyor ama gözümde bir Eva Green değil mesela. Yine de bu rol için ondan daha iyisi bulunmazmış diye düşünüyorum. Filmde asıl sevdiğim karakterse Malefiz'in kuzgunu Diaval oldu, çok hoş çocuk maşallah. Kimmiş bu insan evladı diye araştırdım ve Sam Riley adında 80 doğumlu bir İngiliz olduğunu öğrendim. Film de biraz ayak işlerine bakan biri gibi olsa da tavırları falan çok cooldu.


Prensi hiç sevmediğimi de belirteyim. Diaval'ın karizmatik - masum suratına bakarak yazdığımı düşünecek olursak bu çocuğu kim prens yapmış demekten kendimi alamadığımı anlarsınız sanırım. Çok küçüktü, tamam Elle de küçük ama çocuk Justin Bieber tayfasına hitap edecek bir küçüklükteydi, sevemedim. Neyse ki aman aman bir rolü yoktu zaten izlerken ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Lana Del Rey'in Once Upon A Dream'iyle bitirdim filmi, Lana'yı çok severim bu şarkısını da ayrı bir seviyorum. Hatta arada taklidini yapmaya kalkıştığım olmuştur, detone olmasam Lana kadar iyi söylüyorum falan. :P Maleficent'ı izlemeden önce intikam teması üzerine kurulu olduğunu biliyordum ama kimden ve neden intikam almak istediğini bilmeden girdim. Kralın Malefiz ile olan geçmişi fantastik bir yapım için sağlam bir düğüm olmuş, burası şöyle saçmaydı denilecek hiçbir yanını bulamıyor insan. Ben masalın bu versiyonunu çok daha fazla sevdim, tabii kimse bilemez gerçeği nasıldı ama Malefiz'in de dediği gibi bu dünyada kötülük var ve aslında kimin kötü olduğunu görmek için bazen anlatılmayan kısmı öğrenmek gerekiyor. Fantastik seven herkesin severek izleyeceği bir film olduğunu düşünüyorum, sinemadan kalkmadan izlenmeli Maleficent. 



4 yorum:

  1. Spoiler vermeden önce uyarsanız keşke!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler içerdiğini düşünmüyorum zaten orjinal hikayede ne oluyorsa o oluyor sadece cadının gözünden izliyoruz ki asıl olaylara dair hiçbir şey yazmadım.

      Sil
  2. Seni mimledim! İlk mim yazım, heyecanlıyım. :) Umarım sen de keyifle cevaplarsın soruları!

    YanıtlaSil
  3. Seni mimledim! İlk mim yazım, heyecanlıyım. :) Umarım sen de keyifle cevaplarsın soruları!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...