19 Temmuz 2015 Pazar

Kitap İncelemesi: Demir yıl (Magisterium #1) / Cassandra Clare & Holly Black



Büyücülük okullarıyla alakalı kitaplar okumayı mı özlediniz? Harry Potter bittikten sonra zönk diye kalıp onu anımsatan kitaplar mı aradınız? O halde Magisterium tam size göre. :3 Ehehe girişim biraz kitabı satmak istiyormuşum gibi oldu ama neyse. Hazır yazının başındayken belirtmek isterim ki incelemesini yazdığım bu kitap ağır derece büyücülük içermektedir. *-* Demir Yıl Cass ve Holly birleşimi atom bombası niteliğinde bir fantastik olmuş. Gerçekten öyle. Hani konusu çok orjinal diyemem, zaten kitap için HP özentisi diyen bir sürü kişi var ve haksız sayılmazlar. Magisterium serisinin birinci kitabı olan Demir Yıl biraz klasik bir hikayeye sahip. Büyücüler arası çıkan savaşta annesini kaybeden Call babası tarafından büyüden uzak bir şekilde büyütülüyor. Zamanı geldiğinde Magisterium sınavlarına girecek, babası ona büyücüleri ve okulu çok korkunç bir şeymiş gibi anlattığı için sınavda bilerek başarısız olmaya çalışıyor ama nasıl oluyorsa Call'u okula alıyorlar. Başlangıcı böyle, işte devamında da klasik üçlü arkadaş grubuyla yapılanlar, maceralar, mini savaşlar, açığa çıkan sırlar bidi bidi vs. Konu olarak olağan dışı bir özelliği yok ama fantastik öğelerle dolu detaylar yetiyor. 




Bakınız internette dolaşırken böyle bir görsel buldum. :3 Karakterleri betimlemişler çok şeker olmuş bence, kafamdakiyle örtüşüyor.

Cassandra'nın Cehennem Makineleri ve Ölümcül Oyuncaklar Serileri'ni okuduğum için kurgulama şekli hakkında az çok fikrim var. Holly Black'inse sadece Lanet İşleyiciler Serisi'nden Beyaz Kedi'yi okudum ama Spiderwick'i izlemiştim. :D Kitabı okurken nelerin hangi yazardan geldiğini hissetmek güzel oldu. Holly'nin fantastik yaratıkları elementaller ve Cass'in olay kurgusunu görerek okumak ekstra keyif vericiydi. Yani belki de Demir Yıl'ı hiç tanımadığım bir yazar yazmış olsa bu kadar beğenmezdim. Başlarken daha bi' olumlu baktım, hafiften sıkıldığım yerlerde neyse bu kitap Cass & Holly karışımı kötü bir şey çıkamaz diyerek ilerledim. Öyle de oldu zaten sonundan memnun kaldım. :3 Demir Yıl'ın hikayesine pasta keki diyecek olursak gelişen olaylar ve şirin detaylar ile ortaya rengarenk süper bir pasta çıktığını söyleyebilirim. :D (Henüz öğlen yemeği yemedim mode on :3 ) 


Magisterium için büyücülük okulu dedim ama temeli elementler üzerine kurulu. Bilinen dört elemente ek olarak Kaos var ve kaos büyücülüğü oldukça nadir bulunan bir şey. *-* Eğitim alırken dört element üstünde çalışıyorlar ama kaos yeteneği görülmediği sürece onun üstünde durulmuyor. 

Bu arada aklıma gelmişken kitabı açtığımda ilk dikkatimi çeken şey puntonun büyüklüğü oldu, bana çok büyük geldi. Kağıt kalitesi de kötüydü. Tek tek sayfa çevirmek için uğraşmanız gerekiyor falan. Ve buna rağmen etiket fiyatı 26 lira o_O Minicik kitap, kalitesiz kağıt ve üstüne bu fiyat baya pahalı olmuş. Umarım devam kitapları da böyle olmaz.

Demir Yıl fantastik sevenlerin beğenerek okuyacağını düşündüğüm bir kitap. Bi' de üstüne benim gibi yatılı okullarda geçen kitap fetişiniz varsa alın okuyun derim. :D Cass & Holly birlikteliğinden çıkan bir kitaptan bahsediyoruz kaçırmamak gerekir. İkinci kitabını şimdiden merak ediyorum umarım en kısa zamanda onu da elimize alma imkanımız olur. ^-^



6 yorum:

  1. Cassandra clare'i gercekten cok seviyorum benim icin cok degerli bi yazar ve bu kitabida asiri merak ettim. Kitap kalitesi disinda merak ederken merakimi iki katina katlayacak seyler yazmissin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu yorumu muhtemelen daha geç yazacaktım ama isteğin üzerine bugün yazayım dedim :D Umarım kitabı en az benim kadar beğenirsin :))))

      Sil
    2. Gerçekten cooook tesekkur ederim :) Bende kitap siparisi verecektim kararsiz kalinca senin fikrini merak etmistim hemen yazdigin icin cok mutlu oldum :)

      Sil
  2. Yazının başında Harry Potter'ı görünce hani nerede? nerede? diyerek balıklama daldım resmen :) Bir HP hayranı olarak bu tür kitaplar görmek istiyordum zaten. Yazarları da duyunca en kısa zamanda okunacaklar listesine eklenip beklenti yükseğe çekildi bile. Yazın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demekk, Harry Potter hayranları olarak yatılı okul - büyü birleşimi görünce mutluluktan uçuyoruz eh yazarlar da şahane *-* Umarım beğenerek okursun ^-^

      Sil
  3. sonraki kitapları ne zaman çıkacak bilginiz var mı?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...