6 Aralık 2017 Çarşamba

Okuma Kulübü Duyurusu



























Herkese merhaba! Bir süredir düşündüğüm okuma kulübü projesini nihayet başlatıyorum. Gotik belli bir okuyucu kitlesine sahip olsa da ülkemizde pek bilinmiyor. Haliyle türün sevenleri olarak ilgimizi paylaşacağımız, okuduğumuz kitaplar hakkında sohbet edebileceğimiz birilerini zor buluyoruz. Blog ve sosyal medya hesaplarım sayesinde kitaplar hakkında sohbet ettiğim bir sürü kişi var ama herkes aynı imkana sahip değil. Konu gotik edebiyat olunca çok fazla kişiye ulaşamıyorum zaten. Oysa insan okuduğu kitap hakkında uzun uzun konuşmak istiyor. İşte bu noktada ne yapsam diye düşünürken aklıma bir okuma kulübü kurma fikri geldi. Her ay 1 gotik edebiyat eseri okuyup fikirlerimizi birbirimizle ve takipçilerimizle paylaşacağımız bir ortam oluşturmak istiyorum. Bu vesileyle hem gotik severler birleşecek hem de gotik türünü daha fazla okuyucuya ulaştıracağız. 

Peki bu kulübe kimler katılabilir? Okumayı seven herkesi davet ediyorum tabii ki. ^.^ Katılım talebi çok olursa önceliğim gotik edebiyat sevenlerinden olacak. Çünkü amacım gotik edebiyatla ilgilenen bir toplulukla keyifli bir okuma süreci geçirmek. Tanıdığım bildiğim çok fazla gotik sever olmadığı için kalabalık olacağımızı sanmıyorum. Türün sevenleri araştırma yaparken bloguma denk geliyorlar, bir şekilde iletişime geçiyoruz. Gotik Edebiyat Okuma Kulübü sayesinde bu iletişimi sürekli hale getirmek istiyorum. Gotik edebiyatı duydum, merak ediyorum ama pek okuma yapmadım diyorsanız katılın, birlikte keşfedelim. =)

Peki bu kulüpte neler yapacağız? Benim aklımda olanlar şöyle: Her ay seçtiğimiz gotik edebiyat  türünden bir kitabı birlikte okumak, kitap hakkında tartışmak, sosyal medya ve varsa blog hesaplarımızda düşüncelerimizi paylaşıp daha çok kişiye ulaşmak gibi şeyler düşündüm. Bununla birlikte kulüp için blog ve sosyal medya hesapları da açmak istiyorum. Yurt dışında gotik araştırmalar ve edebiyat için kurulmuş bir sürü kulüp var. Türkiye'de de böyle bir şey olsa ve bunu biz başlatsak şahane olmaz mı? Tabi yavaş yavaş olacak şeyler bunlar. Katılımcılarla şekillenecek hepsi. Ayrıca aynı illerde olursak buluşup tanışabilir, kitap sohbetlerini yüz yüze yapabiliriz. 

Seçilen kitap konusunda da şunu düşündüm. Diyelim ki Otranto Şatosu'nu okuyalım dedik ama önceden okuyanlar olmuş. O kişi / kişiler  de diğerlerinin okuyup bildiği bir gotik eseri seçebilir. Herkes okunan kitapları bildiği sürece paylaşım güzel ilerler. Bunlar da üyelerle paylaşımlarda bulundukça şekillenecek. Okumalara her ay katılmak zorunluluğu yok tabii ama katılırsanız şahane olur. =)

Az çok bahsedip düşüncelerimi aktarmaya çalıştım. Katılmak isterseniz buradan, herhangi bir sosyal medya hesabımdan ya da mail adresimden ulaşabilirsiniz. İsim soy isim, mail adresi ve neden katılmak istediğinizi belirtmeniz yeterli. Aralığın yirmisine kadar toplanalım, sonra da ocak ayı için kitabımızı seçeriz. Bu duyuruyu ilgisini çekeceğini düşündüğünüz kişilerle paylaşırsanız çok memnun olurum. Son olarak, iki sene önce Gotik Edebiyatla ilgili bir yazı yazmıştım. tür hakkında genel bir bilgi almak ve örnek kitaplara bakmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere! 

12 yorum:

  1. Uğultulu Tepeler ve Dracula sayesinde türe çok yabancı sayılmam gibi ama eminim daha keşfedilecek çok şey vardır. O yüzdeen ben de katılmak istiyorum :')) Güzel bir etkinliğe öncü oluyorsun, umarım uzun süreli olur ve kulüple ilgili tüm bu fikirler gerçekleşir :))

    YanıtlaSil
  2. Her tür kitap okumayı severim fakat gotik biraz daha fazla ağır basıyor. Çok güzel düşünülmüş bir etkinlik bende katılmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail adresini yazarsan sevinirim, aralığın 15iyle 20si arasında mail grubundan herkese ulaşacağım. =)

      Sil
  3. Kimseler yokmuş buralarda. Umarım çoğalır❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğunluk instagramdan döndü, şu an 15 - 16 kişi kadar varız. =)

      Sil
  4. Çok teşekkürler. =) Katılacaksan mail adresini verebilir misin, aralığın 15iyle 20si arasında mail grubundan herkese ulaşacağım. =)

    YanıtlaSil
  5. ayşen canberg aysencanberg@gmail.com 2018 yılı kitap okuma listeme sayende 12 kitap daha ilave oldu. umarım güzel bir etkinliği hep beraber paylaşmış oluruz. şimdiden ocak ayının kitabını sabırsızlıkla bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz, bir aksilik olmazsa cuma günü toplu mail atacağım herkese sevgiler. =)

      Sil
  6. ışıl alkan

    strogibooksworld instagram adresim bende katılmakistiyorum
    email adresim
    l.u.h.a.nexo@hotmail.com (baştaki harf küçük L ehehee ı harfi sanan oluyorda)

    YanıtlaSil
  7. Ben de katılmak isterdim ama geç kaldım sanırım :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...