4 Nisan 2015 Cumartesi

Gelecek Postası


Geçtiğimiz günlerde uzun bir haber yazısı yazacağımdan bahsetmiştim. Erteleyip dururken aklıma her cumartesi Gelecek Postası adı altında haber yazısı yazma fikri geldi.Bir Potterhead olarak bu isim oldukça hoşuma gitti.:3 Bakalım, artık her cumartesi - en kötü iki haftada bir - gelecek postasıyla burada olacağım! *.*

Aslında bu hafta yazacaklarımın  bir kısmı biraz bayat haber. :P Blogda bahsetmeyi istediğim ve bir türlü fırsat bulamadığım film dizi haberleri bu haftaki yazının çoğunu kapsayacak diyebilirim. Bir de yeni çıkan kitap & dergilerden bahsedeceğim.
Lafı kısa tutup haftanın başlıklarına geçeyim, umarım her hafta bu haber turunu yapabilirim. ^^





Salem 2. Sezon Geliyor

Diziden bihaber olanlar için kısacık özet geçeyim; Cadılık tarihini birazcık araştırmış olan herkesin bileceği gibi Salem cadı olaylarıyla ünlenmiş gerçek bir kasaba. İlk sezonuyla Salem'i kendi tarzıyla ele alan dizi fazlasıyla beğenilmişti. Sürpriz bir finalin ardından değişen kişiler 2. sezona duyulan merakı tavan yaptırdı, en azından benimkini. :3 Bu sezonki konumuz cadılar savaşı. Yeni cadılar, güçlenenler, saklananlar ve ah sen nasıl cadı avcısı olursun dediklerimizle Salem 2. sezon bu pazar yayında!

American Horror Story 5. Sezon Teması Belli Oldu & Üzen Oyuncu Değişikliği


AHS 5. sezonda otel konseptiyle karşımıza çıkacak. Freak Show'un dramının üstüne korkunç bir şeyler gelecekmiş gibi hissediyorum ama bakalım. Ve maalesef bu sezonda Jessica Lange yok! :( Cast listesinde ismini göremeyince çok üzüldüm. Freak Show'un ruh toplayıcısı konuk oyuncu Wes Bentley diziye giriş yapmış, Matt Bomer da aynı şekilde. Asıl haberse Hotel sezonunda Lady Gaga da var! Kimi oynayacak çok merak ediyorum ama bence diziye yakışmamış.Full cast listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Pegasus'un Yeni Kitabı, Kızıl Yükseliş 

Pegasus'un yeni kitabı Kızıl Yükseliş ciltli ve ciltsiz seçenekleriyle yakında satışta. Bazı bloggerların tepkisi üzerine araştırdım ciltsizi 30, ciltlisi ise 40 tl. Tabii internet sitelerinden daha uygun fiyatlara bulmanız mümkün ama 443 sayfa bir kitap için 40 tl çok ya. Ciltsizi de pahalı ki ciltli dururken kim karton kapak almak ister ki. *-*

Yeni Keşfettiğim Edebiyat Dergileri : Yalnızlar Mektebi ve Fosforlu Elma


İki ayda bir çıkan Yalnızlar Mektebi'ni  Edebiyat Haber'de bakınırken keşfettim. Bu sayısında Tolkien varmış, fantastik ağırlıklı sayı yani eğlenceli söyleşiler de var. Mutlaka alın derim. Ben bir yere eski sayılarını görünce sordum ama henüz gelmemiş oraya. Fosforlu Elma ise görme engellerin de okuyabileceği bir edebiyat & sanat dergisi. Böyle güzel şeylere destek olmak gerekiyor, engellilerin yaşamına engel olmak yerine destek olan birileri iyi ki var. 

Harper Lee'in Başka Bir Kitabı Daha Varmış. *.*

Bülbülü Öldürmek ile tanınan ve tek kitabı olduğu bilinen Harper Lee'nin 1950'lerde yazdığı başka bir kitabı daha varmış. 2015 İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'nda türkçesini alabileceğimiz kitap Sel Yayınları etiketiyle çıkacak. Haberin detayları için buraya.

Bu haftaki haber yazım böyleydi. Umarım bu postu her cumartesi yayınlayabilirim. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Mutlu ve verimli bir hafta sonu olsun. (Sınavı & teslimleri olan insan mode on.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...