10 Eylül 2015 Perşembe

Eylül Ayı Okuma Planım

Sonbaharın ilk ayına nihayet giriş yaptık. Bu haftanın başında "Ne güzel hava soğudu, selam sonbahar eheheh" derken ağustos sıcakları durun daha gitmedim dercesine yakamıza yapıştı. -_- Yine sıcak yine sıcak. Umarım en kısa zamanda fırtına getiren rüzgarları gelir ve uzunca bir süre gitmezler. Havalar sıcakken okuma isteğim de dahil olmak üzere tüm fonksiyonlarım yok olup uykuya dönüştüğü için yaz aylarında istediğim kadar kitap okuyamadım. Hadi haziran stajdı, bütünlemelerdi derken geçti, temmuzun ilk yarısı tatildeydim son haftası hastaydım, (bahaneler bahaneler) ağustos ayı da çok sıcaktı zar okudum. :ı Sıcakta kitap okumanın onyüzbin yöntemi diye bir kitap çıkarıp yaz başından yayınlatsaydık tutardı bence. Gündüzleri sıcaktan ve inşaat & çocuk gürültüsünden dolayı okuyamadığım için geceleri uyanık kaldım, uyku düzenimi mahvettim, sabah ezanıyla uyuyup öğleden sonra uyandım... Tüm gün evdeysem uyku düzenimin pek bir önemi olmuyordu ama dışarı çıkacağım günlerde erken kalkma konusunda gerçekten zorlandım. En azından ağustos ayı boyunca değiştirdiğim bu uyku düzenim sayesinde 5 kitap okuyabildim. Eylülde bu sayıyı iki katına çıkartmak istiyorum. Ayın üçte birini sadece bir kitap okuyarak geçirmiş olsam da kalan 20 günde 9 kitap okuyabilirim bence ya umutluyum bu konuda. 

Ağustos ayında okuduğum şekerler ^.^



Bu arada benim "okuyamama hali" dediğim duruma insanlar reading slump diyormuş. Her şeyin gavurcasını kullanmaya bayılıyoruz ne diyeyim. Eylül ayında yine okuma konusunda isteksiz olur muyum bilemiyorum ama elimde çok güzel kitaplar var ve ukitap takaslarım & satışlarım ile elime yine çok güzel kitaplar geçecek. Bu ayın ilk kitabı Asude'nin yazdığı Pabucumun Ajanı'ydı. KCBT üyesiyken 2. kitabın turunu yapmıştık, önden okuyalım diye ilk kitabı da göndermişlerdi sağ olsunlar. Okulum çok yoğun olduğu için kitabı adamakıllı okuyamamış, 2.yi anlamama yetecek şekilde taramıştım sadece. Onu ukitap aracılığı ile başka bir üyeye vereceğim için vermeden önce okuyayım dedim. Çok şeker, akıcı bir kitaptı. Ama bana kalırsa yazarın Dikkat! Aşk Çıkabilir kitabı kadar iyi değildi, yine de kafa dağıtmak ve eğlenceli bir şeyler okumak isterseniz önerebilirim. 



Eylül ayının ikinci kitabı Yabancı Yayınları'ndan çıkan Lola ve Komşu Çocuk olacak. Kitabın tasarımı  gerçekten çok güzel olmuş, yapanları buradan tebrik ediyorum. Bu yazı bitince Lola ve Komşu Çocuk'a gömülüp uzunca bir süre başından kalkmamayı planlıyorum. Hadi bakalım bu gidişle 10 kitap hedefime varacağım galiba. ^.^



Aslında önemli olanın kaç kitap okuduğumdan ziyade okuduğum kitapların nitelikleri olduğunun farkındayım. Uzun zamandır çok az kitap okuduğum için elle tutulur bir sayıya ulaşmak istiyorum sanırım. *.* Bazen oturup bu ay şu kitapları okuyacağım diye liste yapıyorum ama düzene pek alışkın olmayan biri olarak listeye uymakta zorlanıyorum. Bir de şu var, bir kitabı bitince kafamda farklı farklı düşünceler oluyor. Planladığım kitaptan ziyade o an hissettiklerime uygun bir şeyleri okumak istiyorum. O yüzden kitap sırası yapmak pek bana uygun değil. ^^ 

Eylül ayı okuma planım dedim ama konu döndü dolaştı plansızlığa kaydı. Bu ay okumak istediğim kitaplar var gerçi, onu da bir plan olarak sayabiliriz. :3 Kızıl Yükseliş, Saklı Bahçe, Kardan Kız, İyilik ve Kötülük Okulu, Bıçak Sırtı ve Titus Groan bu ay okumayı planladığım  kitapları oluşturuyorlar. Okulların açılmasına çok az kalmışken gönül rahatlığıyla kitap okuyabildiğim son günleri iyi değerlendirmek istiyorum. Sanırım küçük çaplı bir plan yapmayı başardım, boş geçirdiğim son günleri iyi değerlendirerek bol bol kitap okumak. ^.^ Son olarak, umarım eylül hepimize güzel kitaplar getirir. Bu aralar güzel şeylere gerçekten ihtiyacımız var. 

2 yorum:

  1. Benim İlkbahar'ın Sonbahar, Yaz'ım Kış'tır *_* İlkbaharım geldi +_+
    Bu arada Reading Slump sözünden nefret ediyorum resmen yahu :D
    Deli okuma isteğim var ama vaktim yok da ben diyeyim :(
    Kızıl Yükseliş *_* Şimdiden keyifli okumalar :O)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızıl Yükseliş'e bu akşam başlama ihtimalim bilen var. :3 Reading kısmı neyse de o slump denen kelimede itici bi' şeyler var böyle dandik bir his yaratıyor zihnimde, rahatsız edici. =D Bizim için hayat yağmur yağdıktan sonra başlar ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...