29 Mart 2015 Pazar

Kitap Yorumu: Kaçınılmaz - Amy A. Bartol



Yabancı Yayınları'ndan çıkan Kaçınılmaz kabusları peşini bırakmayan Evie'nin üniversiteye başlamasıyla yaşadıklarını anlatıyor. Annesi onu doğururken ölen ve babasını hiç tanımayan Evie dayısı tarafından büyütülmüş, kızın tek ailesi o olduğundan okul için evinden ayrılmakta baya zorluk çekiyor. İlk günden tanıştığı Russell ve Freddie sayesinde kendini daha iyi hissediyor. Kaçınılmaz çok fazla karakterle dolu bir kitap değil bu yüzden hemen hemen her karakter için kitabın finalinde kilit rollere bürünüyorlar diyebilirim. Evie'nin gittiği okul, Crestwood Üniversitesi her tarafı ağaçlarla dolu, merkezden uzak ama güzel bir kampüsü olan bir okul. Hatta yakınında göl bile var. :3 Gördüğü kabuslar ve peşini bırakmayan kötü his okulun ilk gününden başlarken  Crestwood'un bağışçı ailelerinden birinin oğlu olan Reed Wellington'la yaşadığı garip bakışma kızımızın aklını fazlasıyla kurcalıyor. Ama Evie garipliklere alışkın biri, bu yüzden tüm bunlar yaşanırken anlık şaşkınlıkları olsa da devamında sakin karşıladığını görüyoruz.

"Sanki bana seslenen bir siren gibisin ve ben hissediyorum..."

Kaçınılmaz daha ilk sayfalarda yaşananlarla gizemli ve merak uyandırıcı bir havaya bürünüyor. Tüm o halüsinasyonlar - ya da görüler - ve konuşmalara yerleştirilmiş geçmişten gelen tanıdık his okurken hızla ilerleme isteği yaratıyor. Kitap genç - yetişkin türünde olduğundan romantik bir yanı da var. Burada maalesef çok belirgin olmasa da bir aşk üçgeni görüyoruz. Russell'e karşı duyduğu sevgi ve Reed için hissettiği tutku Evie'nin, dolayısıyla okurun canını biraz sıkıyor. Neyse ki bu durum çok ön planda değil. Paranormal olaylar ağır basıyor kitapta.

"Dedim ki, sen Tanrı'dan sonra tanıdığım en mükemmel yaratıksın ve senin için hissettiğim sevgi, ne yeryüzünde ne de cennette ölçülemez."

Kaçınılmaz final kısmında ters köşe yapan kitaplardan. Beklenmedik kayıplar ve değişen bir takım şeyler sağ olsun okurken aaaa diye kalıyorsunuz. Cidden beklenmeyen şeyler oluyor, tebrikler Amy o kısımları iyi kurgulamışsın. 3
Bildiğiniz üzere şu dönemlerde ortalık genç - yetiştin kitabı kaynıyor. Özellikle fantastik okuru olarak artık her YA'yı okumaya çekiniyorum, çoğu birbirinin aynı çünkü. Kaçınılmaz çok farklıydı diyemem ama melekleri kendi tarzında işlemeyi bilmiş ve karakterleri sağlam olan bir kitap. Devamını merakla beklediğim serilerden birisi olarak kitaplığımda yerini aldı. Paranormal sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum.

Puanım:

5 yorum:

  1. Büyülü Ayraç, kitabın kapağı güzelmiş. Buranın tasarımı da harika yani bu blog'un! :)

    Okumayı sevdiğiniz için Kafa Dergi adındaki blog'umu seveceğinizden eminim! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, blogunuza en kısa zamanda bakacağım. :)

      Sil
  2. Bu kitabı çok merak ediyorum *-*
    Bu aralar çoğu okur Yabancı müptelası olduk zaten. :D YA kitaplarına da bayılırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, Yabancı baya iyi kitaplar çıkarmaya başladı. :)

      Sil
  3. İkinci kıtabı ne zaman çıkıcak biliyomusun ben araştırdım ama bulamadım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...