31 Ocak 2013 Perşembe

Filmi Çıkacak Kitaplar #1

Kitabını okuduğumuz bir şeyin filmi çıkınca ne kadar sevindirik oluyoruz değil mi? Özellikle ben Açlık Oyunları'nda çok pis heyecan yapmıştım aylar öncesinden. Filmi kitaptan aşağıda bulanlar çoğunluktaydı, bende kitap kadar iyi olduğunu düşünmüyorum ama izlediklerim arasında kitaptan filme uyarlamasını en başarılı bulduğum film kesinlikle Açlık Oyunları. Bu kışta Açlık Oyunları kadar sevmesemde
beğenerek okuduğum iki kitap beyaz perdeye çıkıyor. Bunlardan ilki  Kami Garcia ve Margareth Stohl'un yazdığı paranormal romance türündeki Muhteşem yaratıklar.



Kitap Gatlin adında küçük bir kasabada doğup büyüyen Ethan ve kasabalıların deli gözüyle baktığı dayısının yanına taşınan yani kasabanın yeni kızı Lena'nın aşkını ve bunun çevresinde gelişen olayları anlatıyor. Esas kızımız Lena ailesinden gelme yeteneklerle doğan bir büyücüdür. Ethan Lena'yı kasabaya gelmeden önce rüyalarında görüyordur ve karşılaşınca baya şaşırır tabi Lena'ya doğru çekilir. Lena'nın 16. yaş gününde iyi yada kötü tarafı seçmesi gerekiyordur. Camları patlatan ve fırtınalar çıkaran kızımız iyi tarafa yatkın görünmüyordur. Sonra işte bir şekilde Ethanla sevgili oluyorlar oraları biraz klasik olduğundan geçiyorum. Kitabı çoğu YA kitabından ayıran özelliğiyse anlatıcının erkek karakter yani Ethan olması. İlk başlarda biraz garipsemiştim ama sonra zevk bile aldım. Çeşitli yeteneklere sahip büyücüler ve karabasanlarla ilgili olmasıda vampir kitaplarından sonra çok hoş gelmişti. Şimdilik iki kitabı çıktı Türkiye'de. (İkincisi Muhteşem Karanlık) Üçüncü kitap hakkında bir fikrim yok, okuduğum zamanlar araştırıyordum ama uzun zaman oldu ve bende unuttum. :D Filmine gitmek için sabırsızlanıyorum diyemem zaten oyuncuları çok alakasız seçmişler. Eleştirmenler tarafından da pek beğenilmemiş olsa da çıtamı düşük tutarak gideceğim filme. 



Bir diğer filmde Türkiye'de vizyon tarihi henüz belli olmayan ama bu sene çıkmasını umduğum Sıcak Bedenler. Zombilerin istila ettiği bir dünyada yaşamaya çalışan bir avuç insanı ve zombimiz R ile erkek arkadaşını zombi saldırısında kaybeden bir kızın (Balık hafızam ismini hatırlamadı) yaşadıklarını anlatıyor. İnsanların yaşamak adına umudu tükenmişken ikilinin arasında geçenler zombilerin tekrar insan olmasına gidecek olan yolu açıyor. 

Kitabı bu geçen seneki TÜYAP'tan almıştım, biraz yavaş ilerliyordu, ince bir kitap olmasına rağmen okurken zorlandım. Filmiyse fragmana bakılacak olursa kitabının aksine oldukça eğlenceli gözüküyor. Bunda baş rolde  Nicholas Hoult'un oynamasının da etkisi var tabi. ;)


Merak edenler için fragmanı;





9 yorum:

  1. Ben Ejderha Dövmeli Kız serisinde oldukça hayal kırıklığına uğradım o yüzden Açlık Oyunlarını izlemedim.
    Tavsiye ettiğin kitabı hemen edineceğim, yazdıkların baya merak uyandırdı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ejderha Dövmeli Kız serisinin filmini izlemedim aslında izlemek istiyordum ama kısmet olmadı. Muhteşem Yaratıklar iyidir ya konusu değişik. :)

      Sil
    2. ejderha dövmeli kız konusunda ben de oldukça hayal kırıklığına uğradım.aceleye getirilmiş bir iş gibiydi.

      Sil
    3. Katılıyorum aslında muhteşem bir şey çıkabilirdi ortaya ama uğraşmamışlar..
      Bir de Alman yapımı olan var o filmlerin o daha da beter, illa izleyeceğim diyen varsa İsveç yapımını öneririm ama asıl tavsiyem kitabı oku karakterleri sen yarat olacak :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. İyi ki izlememişim o zaman. :D

    YanıtlaSil
  3. Kitap da film de çok güzel görünüyor. :)
    Ve tarafımdan mimlendiniz! :)
    http://subirikintisiblog.blogspot.com/2013/01/mimlendim.html

    YanıtlaSil
  4. Bir zombiyi bu kadar tutkulu sevebileceğimi hiç düşünmemiştim. çok merak ettim bu filmi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...