2 Şubat 2013 Cumartesi

Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları


Filmin konusu:
Onlar klasik bir çocuk masalının baş kahramanı olan Hansel ve Gretel kardeşler. Ormanda yollarını kaybettikten sonra şeker ve çikolata kaplı cadının evinde tuzağa düşen kardeşler, akşam yemeği olmaktan son anda kurtulurlar ve işbirliği yaparak cadıyı kendi tuzağına düşürürler. Bu ilk avlarından sonra hiç ayrılmadan beraber yola devam eden Hansel ve Gretel, gittikleri her kasabada, her orman derinliğinde acımasız cadıları avlamakta ustalaşırlar. Fakat geldikleri son kasabada yaşanan çocuk kaçırma olaylarında, her zamankinden farklı bir gariplik vardır. Kısa süre içinde kasabanın çocukları tek tek kaybolur ve cadı avcısı ikili kendilerini daha önce karşılaşmadıkları kadar büyük bir cadı kaosunun içinde bulurlar. Norveçli sinemacı Tommy Wirkola'nın yönetmenliğinde hayata geçirilen filmde Hansel ve Gretel kardeşleri ise Jeremy Renner ve Gemma Arterton canlandırıyor. Klasik masalın elden geçirilmiş senaryosu ise yönetmen Wirloka ile Dante Harper'a ait.
Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları son zamanlarda izlediğim en güzel filmdi. Klasik masalın çizgisinden çıkarak bizi daha aksiyonlu ve fantastik ögelerle dolu bir yolculuğa çıkaran filmi büyük bir heyecanla izledim. Fragmanını izlediğimde yahu bu film neden +15 ki demiştim ama filmdeki dövüş sahneleri ve kanın ön planda olması yaş sınırını gerektiriyormuş cidden. Konusu yukarıda belirtildiği gibi, bizim masaldan bildiğimiz o ufak kardeşler büyüyor da cadı avcısı oluyor. Tabii bundaki en büyük etkenlerden birisi cadı büyülerinin  kardeşlere etki etmiyor olması, bunun sebebini filmin ilerleyen sahnelerinde öğreniyoruz. Cadılar da böyle bir meymenetsiz, suratlarına bakarken hafiften korktum yani. Bunda küçükken beni "cadı gelicekkk seni yicekkk" diye korkutmalarının etkisi de var. O yüzden bu masalın yeri bende ayrı. Cesaret veriyor insana. :D Bir de Hansel'i oynayan Jeremy Renner yok mu sırf onun için bile izlenir ya bayılıyorum o adama. Filmin üç boyutlu olması da dövüş sahnelerini daha  güzel yapmış  ama  bir sahnede çok tiksindim ve bakamadım. Filmin tek ufak eksiği o sahneydi benim için. Spoiler vermemek için daha fazla bahsetmeyeceğim, fantastik seviyorsanız ve birde aksiyonla harmanlanmış bir fantastik film izlemek istiyorsanız en kısa zamanda gidip izlemenizi öneririm.


10 yorum:

  1. Çok merak ediyorum ben bu filmi ama fragmanda bile inceden tırstım ben o cadı tiplerini görünce :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekerli evin cadisindan bende korkmustum ama digerlerine alistim. :D

      Sil
  2. İzleyeceğim filmler listesi iyice kabardı, bunu da ekledim sıraya. :]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemada üç boyutlu izlemeni şiddetle öneririm. =)

      Sil
  3. çok istedim izlemek. ama tuhaf psikolojimin bu saatte kaldıracağını pek sanmadım, sabah ilk iş izliycem inşallah dinimiz amin.

    YanıtlaSil
  4. İnşallah amin, yorumunu da yazarsın belki bloguna bende okurum. :)

    YanıtlaSil
  5. hafta sonu izlemeyi planladığım bir film, yazıyı okuduktan sonra daha da merak etmeye başladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük bir beklentiyle de girmeni istemem zevk meselesi sonuçta ama ben beğendim filmi. =)

      Sil
  6. yaş sınırı varmı?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...