30 Kasım 2014 Pazar

Okuyorum: Son Kurtadam - Glen Duncan

Tanıtım:
 Vampir romanı dediğimizde aklımıza hâlâ Dracula gelir, ama kurtadam romanı hep sahipsiz kalmıştı; Jake Marlowe ortaya çıkana kadar… O, zamanımızın bir kahramanı; gerçek bir anti-kahraman! Jake, kurtadamların sonuncusudur. 200 yılı geride bırakan Jake, içkisini elinden, sigarasını da ağzından düşürmeyen, cinsel hayatına düşkün bir kurtadamdır. Artık varoluşuyla ilgili bir krizin eşiğindedir, ancak gizemli bir şekilde, onun hayatıyla ilgili planları olan iki tehlikeli grupla, vampirlerle ve Av'la karşı karşıyadır. Hiç beklemediği bir anda tanıştığı bir kadın Jake'in hayatını altüst edecektir. Ama altüst olan sadece Jake'in hayatı mıdır? İngiliz yazar Glen Duncan, Son Kurtadam serisinin ilk kitabıyla efsaneye yeni, vahşi ve ateşli bir kimlik kazandırıyor. Sadece aksiyonu bol bir filmin erişebileceği bir sürükleyiciliğe sahip olan bu roman, aynı zamanda popüler kültüre, müziğe, edebiyata, sinemaya yapılan göndermelerle süslü. Duncan, nitelikli edebi üslubunu gotik romanın çıplak tekinsizliği ve macera romanlarının basit ama etkileyici anlatımıyla birleştiriyor.

Yorumlamak için istediğim bir kitaptı, ilerledikçe fark ettim ki uzun zamandır okurken bir şeyler kattığını hissettiren bir kitap almamışım elime. Gerçek dünyayla bağlantısı o kadar iyi ki kurtadamlar ve vampirlerin sahiden aramızda olduğunu düşündürüyor. Ve kapağındaki yoruma yüzde yüz katılıyorum, bu kitap çocuklara göre değil. ^^
Siz neler okuyorsunuz?

3 yorum:

  1. Bu kitabı çok merak ediyorum, yorumunu dikkatle okuyacağım ^_^ (İlk kez kısa bir yorum bıraktım o.O )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de dikkatle yorum yapmam gerekecek sanırım baya katmanlı bir kitap çünkü. :) Kısa uzun fark etmez, en güzel yorumların sahibisin gözümde <3 :)

      Sil
    2. Oyyy ^_^ En havalara girmiş yorumcuyum şu an |B

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...