17 Şubat 2013 Pazar

Yeni Aldığım Kitaplar#2

Bildiğiniz üzere Dex'in bazı kitapları hiper Carrefourlar da 5 liraya satılıyor. Belki almak isteyeceğim bir kitap olur diye gideyim dedim. Zaten son zamanlarda ya anneme kitap aldırıyorum ya da nerede ucuz bulursam oradan alıyorum. :D Gittiğim markette Yaratık Avcısı vardı Dex'ten çıkan, bende onu aldım.



Burası benim gittiğim Carrefour'un daha dolu hali, ben gittiğimde Yaratık Avcısı'ndan üç-dört tane kalmıştı.
Büyük marketlerde indirime girmiş çok güzel kitaplar bulabilirsiniz, özellikle Nora Roberts'ın çok kitabı oluyor.

Konusu: 
 İşte bunlar sakladığım sırlar. İşte bu asla ihanet etmediğim güven. Ama o artık yok, doksan sene önce öldü, bana güvenen o kişi, tüm bu sırları uğruna sakladığım kişi. Beni kurtara kişi… ve beni lanetleyen kişi.
Will Henrynin günlüğü böyle başlıyor. Will, alışılmadık bir uzmanlığa sahip bir doktorun evlatlığı ve asistanı: yaratık avcılığı.Will, doktorla birlikte geçirdiği kısa süre içerisinde doktordan gelen gece yarısı çağrılarına ve bu tehlikeli işe alışmıştır. Ancak bir gün birisi bir kız cesedi ve kızı yiyen bir yaratık haberiyle geldiğinde Willin yaşamı alt üst olur. Doktor, yavru bir Anthropophagus bulmuştur - göğsünde bulunan ağzıyla beslenen, kafası olmayan bir yaratık.Üstelik bu, sayıları gittikçe artan türün habercisidir.Şimdi Will ve doktor, çok geç olmadan dünyayı bu hızlı üreyen yaratıktan kurtarmak durumundadır.
Yepyeni, gotik bir seri! H.P. Lovecraftın ruhuyla çağdaş yazarların sürükleyici anlatım becerilerini bir araya getiren Rick Yancey, tüyler ürpertici bir hikâye anlatıyor.

Gitmişken tek kitapla dönmek istemedim, iki kitap daha aldım. Bunlardan biri Bataklıkta Gece Yarısı diğeriyse Olimpos Yayıncılık'tan çıkan ve kapağına bayıldığım Çan.


Konusu:
Yüzümün sizi kandırmasına izin vermeyin; Korkunç yalanlar söyler o. Bir kızın yüzü melek gibi de olsa, kalbi çirkin ve korkunç olabilir.

BRIONYnin bir sırrı var. O bu sırrın üvey annesini öldürdüğüne ve ikiz kız kardeşinin aklını kaçırmasına sebep olduğuna inanıyor. Bu korkunç sır onu yakıyor ama bir kişiye bile söylerse asılmak riskini göze almak zorunda. 
Boston Globe-Horn Book Ödüllü yazar Franny Billingsleyin vahşi ve akıllardan kolay kolay çıkmayacak gizemli romanı insanı esir ediyor.
PUBLISHERS WEEKLY YILDIZLI ELEŞTRİ "Briony başta olmak üzere alışılmadık karakterlerle dolu, garip bir güzellikte yazılmış, esrarengiz kışkırtıcılıkla örülmüş bir hikâye. "
BOOKLIST YILDIZLI ELEŞTRİ "Suçluluk duygusu ve kefaretin gücünü keşfe çıkan Billingsley, gizemli ve çarpıcı bir dünya yaratmış. Son kelimeye kadar mükemmel."
Bataklıkta Gece Yarısı'na iki bloggerdan iki farklı yorum gelmişti birisi çok beğenmiş diğeriyle beğenmemiş. Yazarını çok sevdiğim için almak istedim, kapağı hoşuma gitmedi eski basımı daha güzelmiş ama neyse. :)

Konusu:
Declan Fitzgerald, New Orleansın eteklerindeki, toz ve örümcek ağlarıyla kaplanmış tekin olmadığı söylenen köhne Manet Malikânesine gördüğü anda tutulur adeta. Bu yıkık dökük evde onu çeken bir tuhaflık vardır. Genç adam yıllarca hayalini kurduktan sonra Manet Malikânesini satın alır ve avukatlık yaptığı Bostonu terk ederek, evi kendi başına restore etmeye soyunur. Ancak binayı eski görkemli haline kavuşturabilmek için bir hayli zaman ve emek harcaması gerekecektir. Belki evin çekiciliği biraz da bundan kaynaklanmaktadır. Declan tek başına restorasyon çalışmalarına başladığında, insanların ev hakkında söylediklerinde bir gerçek payı olduğunu, evin gerçekten de ürperten bir şeyler barındırdığını düşünmeye başlar, çünkü geçmiş yüzyıla ait bazı hayaller görmeye, yabancısı olduğu bazı duygulara kapılmaya başlamıştır. Ayrıca evde çalışırken, içinde açıklanması imkânsız bir keder hissetmektedir.Angelina Simone adındaki çekici komşusuyla arasındaki duygusal gelişme, Declanın zihnini bu huzursuzluk yaratan olaylardan bir süre uzaklaştırmaktadır. Manet Malikânesindeki restorasyon çalışması yoğunlaştıkça aralarındaki aşk da güçlenmeye ve bir tutkuya dönüşmeye başlar. Bu esmer ve aşk dolu genç kızın da malikâneyle tuhaf bir bağlantısı vardır. Declan ile Angelina birlikte bir gelecek düşleyebilmek için, önce, geçmişten gelen, bataklık kadar derin ve karanlık bir sırrı çözmek zorunda kalacaklardır.









2 yorum:

  1. Geçenlerde Migros'a gittim birkaç gün önceki 5 lira indirimi bitmişti nasıl üzüldüm. Gidip bir de Carrefour'da mı denesem şansımı? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Migros'un 5 tl indirimi bi gidiyor bi geliyor takipte kalmak lazım. :D Bence denemelisin. :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...