9 Ekim 2013 Çarşamba

Kitaplığımdaki Fantastik Yaratıklar: Büyücüler


Bu seferki yazımda kitaplığımda bulunan cadıları ve büyücüleri ele alan kitapları inceleyeceğim. Bu arada efektler çok şirin olmamış mı, ben yaparken çok eğlendim. :P

Fantastik severler olarak büyücü deyince aklımıza ilk hangi seri geliyor? Tabiki de Harry Potter! Bir PotterHead olarak bazen film çekim videolarını izliyorum da mesela son set günü gibi. Çok duygulanıyorum. Çünkü biz onlarla birlikte büyüdük, ilk kitabı ve son kitabı elinize alıp incelerseniz o yaş farkı o kadar belli ki. Bizim içinde aynısı geçerliydi. Çocuktum, Felsefe Taşı'nı izleyip o dünyaya adım attım ve genç bir bireyken son filmle seriye veda ettim. Gerçi ara ara filmlerine bakıyorum, kitaplarını okuyorum ama ilk okuduğunda aldığın zevk farklı oluyor. Pottermore var bir de, orada vakit geçiriyorum bazen. Hem şimdi "Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar"ın filminin çıkması ile Harry Potter Dünyası'na geri dönüyoruz. Filmin çıkış tarihi hakkında bir fikrim yok ama yapımcının dediğine göre çok özel bir film olacakmış.


HP kitaplarımdan bir tanesi arkadaşımda o yüzden resme koyamadım. Üstteki kitabı Okuoku'dan geçen yaz almıştım. sanırım çocuk kitabı henüz okumadım. Bir ara cadı konulu kitaplara merak sarıp elimden geldiğince almaya çalışmıştım da. 
Ozan Beedle'ın Hikayeleri yine HP Dünyası'nda geçen bir kitap. İçinde yanlış hatırlamıyorsam dört tane öykü var hatta bir tanesinin adı Kıllı Kalp'ti. 
Harry  Potter Serisi hakkında kısa da olsa bir yazı yazmıştım. Bakmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.


Soğuk Büyü Kiler'in kitap indiriminden aldığım bir kitaptı, konusu ise şöyle:
Yeni bir çağın şafağındayız... Sanayi Devriminin başlamasıyla, ülkenin dört bir yanında fabrikalar açılıyor ve kullanılan yeni teknolojiler, kentleri de dönüştürüyor. Ama eski geleneklerden vazgeçmek kolay değil.

Cat ve Bee de bu devrimin birer parçası. Genç kadınlar üniversiteye gidiyor, kendi geleceklerini ve ailelerine hükmeden büyülerle dolu cehaleti şekillendirmek için bilime güveniyorlar. Fakat, Cat için gelen buz büyücüleri tüm bunları bir anda değiştirecek. Artık her köşede bir tehlike ve yapılan her hamlenin ardında gizli bir tehdit var. Eğer kendi kanınızdan olanlara güvenemeyecekseniz, güvenecek kim kalır ki?

Henüz okumaya fırsatım olmadı, Epsilon devamını ne zaman çıkartır ya da çıkartmış mı bilmiyorum. Bu kış döneminde okurum belki.
Gölgeler Kitabı'nı sahaftan almıştım, kitabı ilk gördüğümde almak istemedim sonra internetten araştırınca baskısının tükenmiş olduğunu öğrendim. E nolur nolmaz belki ilerde çok isterim bulamam diye düşünüp ertesi gün aldım. Cadılıkla suçlanıp manastıra kapatılan bir kızın başka bir cadı ve iblis dostları tarafından oradan kurtarılıp evinde misafir edilmesini anlatıyormuş ve sanırım +18 cinsellik içeriyor.
Caster Günlükleri çok severek okuduğum bir seri. Muhteşem Yaratıklar'ın filmi de çıkmıştı ve kitap kadar iyi olmasa da güzeldi. Kısaca bahsedecek olursam sıradan bir kasabada yaşayan Ethan'ın büyücü soyundan gelen Lena ile yaşadıklarını anlatıyor. Kitabı diğer serilerden ayıran nokta ise anlatıcının erkek karakter olması. İlk başta yadırgamıştım ama sonralarda iyi ki böyle olmuş dedim. Karabasanlarla tanışmak için de güzel bir başlangıç olur diye düşünüyorum. 
Seri hakkında yazdığım yazılara bakmak isterseniz buraya ve buraya bakabilirsiniz.

Oksa Pollock'u sevdiğim bir blogda görmüştüm. Harry Potter ile çok benzeyen bir kitapmış. Bir hevesle aldım ama okuyacakken benden önce kardeşim başladı. O da beğenmedi kitabı , HP ile pek alakası yok diyor ve yarım bırakmıştı. Biraz soğudum sonra okumadım gitti. Ama okumayı çok istiyorum açıkçası sırf ciltli kapağı için bile okunur. 

Elimdeki cadı - büyücü ağırlıklı kitaplar bunlardan oluşuyor. İçlerinde okuduklarınız var mı ya da sizin bu tarz kitaplarınız hangileri? Benimle ve okuyucularla paylaşırsanız sevinirim. Herkese iyi günler. :)

10 yorum:

  1. Sanırım cadılar ve büyücüler hakkında okuduğum tek seri Harry Potter. Filmlerini ne kadar izlesemde, kitapların yeri bambaşka. Kitapların akışkan ve sürükleyici anlatımını çok seviyorum.

    Bunun dışında Güneyli Vampir Serisi, Ölümcül Oyuncaklar serisinde yer alınan bir kaç büyücü hatırlıyorum. O kadar. Ama merak uyandırmıyor değil :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyücüleri hep diğer fantastik varlıklardan daha çok sevmişimdir o yüzden ben elimden geldiğince o tip kitaplar almaya çalışıyorum ama şu aralar pek bulamadım aradığımı. :D Harry Potter aşkı asla bitmez, forever PotterHead! :D

      Sil
  2. Fantastik kitaplara bayılırım ve içlerinden en çok da cadılı-büyülü olanları severim. Arka kapakta fantastik, cadı ve büyü kelimeleri yeterli benim için. :)))

    İlk aklıma gelen Karabüyücü serisi! Ahh küçük Sonea! Hatta anahtarlığım minik bir cadı ve adı Sonea ama blog ikizim adını değiştirdi :p Ne kadar sevdiğimi tahmin etmişsindir seriyi :D

    Gölge ve Kemik... bu kitabı da sevdim. Büyüler falan.

    Study serisi! Yelena ve Valek!. Seriyi tamamlamadım ama en son Büyü Ustasını okudum. Harika harika harika...

    HP'yi bir ben sevemedim sanırım. Nedenini bilmiyorum, çok hayranı var ama cıks bizim yıldızımız barışmadı :(

    Daha vardır kitaplığımda ama ilk aklıma gelenler bunlar :)) Ama en en en çok Karabüyücü serisi <3 :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karabüyücü Serisi'ni bilmiyorum hemen bakayım ben ona. Gölge ve Kemik'i nasıl unuttum ya benim de kitaplığımda o. :) Ama bana nedense hiç büyü gibi gelmemişti okurken, bükücülük gibiydi. :D HP'yi sevmeyen birini ilk defa görüyorum sanırım fantastik sevip de onu sevmeyen kişi sayısı baya azdır. :D

      Sil
    2. Karabüyücü serisi candır! :D Aslında 3 kitaplık bir seri ama bizde her kitabı nedense ikiye bölüp seriyi altıya çıkardılar. Güzel bir seridir ama eskidir, umarım bulursun ama bulamazsanda birçok sitede e-book olarak var.

      Hp'ye gelince ben ilk olarak filmini izlemiştim. Daha hiç kitabını okumadan. Filmii mmm pek hoşuma gitmemişti o zamanlar, sonrasında da öyle kaldı.

      Sil
    3. O seriyi araştırayım ben . =))

      Sil
  3. Görsel çok cici olmuş. Özellikle örümceği sevdim. = )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim picmonkey'den yaptım. :)

      Sil
  4. benimde aklıma bartimaeus üçlemesi geliyor. neler çektim okurken :D heleki karanlık yaratıklardan tırstığım bi dönemdeydi kitapta tamamen bunu anlatıyor :D Bartimaeus adında beşbin yaşında sempatik çok yetenekli vede kurnaz bir cin başrolde :D başta biraz çocuk kitabı gibi olsada devamı harikaydı. heleki son kitabı bitirirken nasıl duygulandım zor tuttum kendimi :(
    ne çok konuştum yav :D velhasıl kelam bende hp ile büyüdüm vede bayılırım :D özer atik'in şarkısında da deiği gibi :P "vazgeçilir mi ondan yok böyle bir şey" :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ben de bakayım o seriye o zaman merak ettim şimdii :) Harry Potter aşkı bitmez cidden. :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...