8 Kasım 2013 Cuma

Kitaplığımdaki Fantastik Yaratıklar: Melekler



Daha önce kitaplığımdaki büyücüler ve vampirlerden bahsetmiştim. Şimdi de melek/nefilim ağırlıklı kitaplarımı paylaşayım dedim. Toplam on altı tane melek ağırlıklı konusu olan kitabım var. Çoğunluğu seri halinde. ilk serimiz Cassandra Clare'in yazdığı ve benim bayılarak okuduğum Ölümcül Oyuncaklar Serisi.


Ölümcül Oyuncaklar Cassandra'nın  Gölge Avcıları ırkını ortaya koyarak melek konulu kitaplara farklı bir boyut kazandırdığı seri. Gölge Avcıları yarı insan yarı melekler ve görevleri dünyamızı iblisler gibi kötü varlıklardan korumak. Bunun yanı sıra vampirler, kurtadamlar, büyücüler, periler gibi bir sürü fantastik ırk aşağı dünyalılar adı altında toplanmış olarak karşımıza çıkıyor. Her türden varlığın olduğu bir kitabı okumanın zevki apayrı ve vampirleri ilahlaştırmamış olması serinin güzel yanlarından biri bence.

Kemikler Şehri'nin filmi geçtiğimiz ağustos ayında vizyona girmişti. Yorumumu incelemek isterseniz buradan ulaşabilir ve seri hakkında daha geniş kapsamlı bilgi edinebilirsiniz fantastik sever dostlarım. ^^


Cassandra'nın Ölümcül Oyuncaklar'la aynı anda götürdüğü ve yine gölge avcılarını konu alan seri. ÖO'dan farkı ise 1800lerde geçiyor olması. Şu an Mekanik Prenses'in son 200lük dilimindeyim. Seri üç kitapla son buldu ve bana kalırsa ÖO'dan daha iyiydi.
Kitabı bitirince seri hakkında detaylı olarak yazacağım, melek konulu bir şeyler okumak istiyorsanız mutlaka almanızı tavsiye ederim gerçekten mükemmel. *.*


Lucian bildiğim kadarıyla tek kitap yani çoğu fantastik eser gibi seri değil. Geçtiğimiz aylarda okuduğum ve çok beğendiğim bir kitaptı. Gotik - romantik seviyorsanız beğeneceğinizi düşünüyorum. Yorumunu yapmıştım, buradan bi' bakın bence. Tüm içtenliğimle tavsiye ettiğim ender kitaplardan biri. Ruhu olan ender kitaplardan biri çünkü.

Duman ve Kemiğin Kızı içinde farklı farklı fantastik ögeleri barındırıyor ve okurken içinde olacağınız bir atmosfere sahip. Kitap yorumum da varmış o da burada.

Asi Melekler'i henüz okuma fırsatım olmadı. Çıktığı dönemi hatırlar mısınız bilmiyorum ama baya tanıtımı yapılmıştı. Okuyucuların yorumlarına baktım biraz ve diğer fantastik kitaplara nazaran daha ağır bir yazıma sahipmiş. Kimileri çerezlik değil demiş bana kalırsa bir kitaba çerezlik demek hoş değil her kitapta belli bir emek oluyor. Gerçi bazen, "bu da kitapsa, ben on kat iyisini yazarım be!" dediğim kitaplarda çıkıyor. Sanırım şu an kararsız kaldım neyse. ^^


Ve son serimiz Düşüş Serisi. Okuduğum ilk melek konulu kitaplardı, çok beğenerek başlamıştım seriye. Düşüş'ün yeri ben de ayrıdır. Sonunu pek tatmin edici bulmasam da değişikti, hoştu. Seri hakkında detaylı bir yazı yazmıştım, en azından almayı düşünenlerin kafasında soru işareti varsa onu giderir diye düşünüyorum. Yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Kitaplığımdaki melek ağırlıklı kitaplar bu cicilerden oluşuyor. Hepsi severek okuduğum kitaplar, özellikle Cehennem Makineleri Serisi . Sizin okuduklarınız hangileri ya da almayı planladıklarınız var mı, benim kitaplarımdan veya başka melek ağırlıklı kitaplardan? Yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen. =)


16 yorum:

  1. Ölümcül Oyuncaklar serisini okudum gerçekten güzel bir seriydi. Düşüş serisi ve mekanik prensin serisi okuma listemde. Birde meleklerle ilgili Meleklerin Kanını okudum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meleklerin Kanı'nı almayı planlıyordum ama yeni seriye başlamak istemedim, güzel mi? ÖO'un devamının çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruum. :)

      Sil
    2. Kitap akıcılık ve farklı bi konu olması bakımından (en azından benim için farklıydı) hoştu.Ancak kitabın başından sonuna kadar baş iki karakterin çekişmesi (özellikle cinsel olarak) karşı koymalar, itirazlar, beni fazlaca rahatsız etti ve yordu.Ancak kitabın sonu beni şok etti bu yüzden devamını okumak istiyorum :)

      Sil
    3. Ben de merak ettim şimdi belki devam kitapları çıkınca toptan alırım. :)

      Sil
  2. Mükemmel! Ölümcül oyuncaklar serisini bende okudum ama henüz Mekanik Prensesi okuyamadım. Şimdi de yine blogundan Lucian'ı inceleyeceğim. Ruhu olan kitaplardan biri demişsin, gotik romantik tarzda olması da dikkatimi çekti. Harika bir derleme olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim, Cehennem Makineleri Serisi ÖO'dan daha güzel bence. :)

      Sil
  3. Doğrusu spoiler varsa diye yazıyı tam okuyamadım ama söz kitapları okuduktan sonra tekrar bakacağım;)) Kitaplardan bir tek Mekanik Melek'i okudum ve hayran kalmıştım, yalnız yan seri olduğunu sonradan öğrenmiştim;) O yüzden diğer kitapları önce okuyup tekrar devam edeyim dedim. Bir türlü sıra gelmiyor bu kitaplara =( ama şurada bahsettiğin kitapların hepsini çook okumak istiyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazımda spoiler yok hatta var mı diye tekrardan okudum yokmuş. :D Ama yazının içindeki linklerde az biraz spoiler bilgileri var onu belirteyim. :/ Cehennem Makineleri yan seri gibi çıktı ama daha eskide geçtiğinden ÖO okunmadan da okunabilir bence. Ben de önce Mekanik Melek'i okumuş sonradan Ölümcül Oyuncaklar'a başlamıştım. İkisi de harika seriler. :)

      Okumak istediğim o kadar çok kitap var ki bir türlü sıra gelmeyen ve kitaplığımda bekleyen kitaplar... Hatta kitap okumaya ayırdığım zamanı artırabilmek için yollar arıyorum,OKS zamanı test çözelim diye tuvalette çözmek, 4te kalkıp çözmek gibi abus sabuk yöntemler söylerlerdi sanırım onları kitap okurken uygulayacağım. :D

      Sil
  4. 'Düşüş' kitabının üstündeki tüyü nereden temin edebilirim, bi fikrin var mı? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bizim terasta buldum yani normal kuş tüyü. :D

      Sil
  5. Hush Hush serisini okumalısın :))

    YanıtlaSil
  6. Bence Ölümcül Oyuncaklar serisi en iyisi bunlar arasından.

    YanıtlaSil
  7. meleklerle ilgili kitapları seviyor iseniz ,hush hush serisini okumadıysanız okumalısınız.

    YanıtlaSil
  8. lucian ı okumadığım halde bi arkadaşa önerdim. benim yüzümden beğenmezse falan diye korkuyorum. inşallah beğenir. benim okudugumu da sanıyor da

    YanıtlaSil
  9. İçlerinde harika kitaplar var. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...